Președintele Klaus Iohannis despre criza refugiaților: Trebuie tratată cauzaPresedintele Klaus Iohannis consideră că o soluție pentru problema imigranților care intră în Europa este "tratarea cauzei"! Șeful statului consideră astfel că principala preocupare ar trebui să fie războaiele din Orientul Mijlociu. 

Presedintele Klaus Iohannis despre criza refugiatilor: Trebuie tratata cauza, in primul rand
Președintele Klaus Iohannis despre criza refugiaților: Trebuie tratată cauza, în primul rând

Criza refugiaților care preocupă acum Europa trebuie rezolvată prin "tratarea cauzei", susține președintele Klaus Iohannis. Cu alte cuvinte, seful statului considera ca statele Uniunii Europene, dar nu numai, trebuie sa fie mai preocupate de razboaiele din Orientul Mijlociu. Afirmatia a fost facuta la Palatul Cotroceni, unde s-a intalnit cu ambasadorii romani din intreaga lume.

"O alta provocare majora la nivel european va continua sa o reprezinte migratia. Ma refer aici atat la punerea in practica a masurilor convenite in materie de relocare a solicitantilor de protectie internationala sau a eforturilor de combatere a traficului ilegal de persoane, cat si la identificarea si implementarea unor solutii durabile de dialog si cooperare cu statele terte care sa conduca la eliminarea cauzelor profunde a acestui fenomen", a declarat, joi, Klaus Iohannis.

Seful statului a insistat ca Uniunea Europeana trebuie sa faca mai mult pentru combaterea traficului ilegal de persoane. Pe de alta parte, Klaus Iohannis le-a cerut ambasadorilor romani sa promoveze mai insistent interesele economice si culturale ale tarii noastre. De asemenea, presedintele a declarat ca aderarea la Spatiul Schengen ramane o prioritate pentru Romania.

Sursa: stirileprotv.ro

Etichete: criza refugiatilor, imigranţi, Klaus Iohannis, Orientul Mijlociu, razboi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE