Preşedintele Klaus Iohannis vrea să întoarcă Legea dării în plată la Parlament- surseConform unor surse Profit.ro, preşedintele Klaus Iohannis doreşte să întoarcă la Parlament legea dării în plată. Totodată, el va sugera neoficial ca Parlamentul să introducă o limită de aplicare- pentru creditele cu ipotecă de maxim 250.000 de euro.

Presedintele Klaus Iohannis vrea sa intoarca Legea darii in plata la Parlament- surse
Preşedintele Klaus Iohannis vrea să întoarcă Legea dării în plată la Parlament- surse
Foto: nasultv.ro

În urmă cu trei săptămâni, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind darea în plată, care a mers astfel la promulgare, informează profit.ro. Legea prevede că debitorii cu credite ipotecare vor scăpa de datoriile la bănci, IFN și recuperatori dacă lasă creditorului bunul imobiliar.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Iohannis și publicată în Monitorul Oficial, apoi va produce efecte după 15 zile. Dacă nu o va trimite la reexaminare, Iohannis va trebui să promulge legea în următoarele zile.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a anunțat recent că banca centrală va solicita Președintelui să nu promulge legea dării în plată și să o retrimită la Parlament. Olteanu crede că legea ar trebui să se aplice pe bază voluntară și să nu fie obligatorie pentru bănci.

Etichete: credite, legea darii in plata

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h