UPDATE Ion Păduraru s-a retras din funcția de premier al Republicii MoldovaUPDATE Ion Păduraru s-a retras din funcția de premier.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat prim-ministru pe Ion Păduraru, actualul şef al Administraţiei prezidenţiale. "Am semnat decretul privind desemnarea candidatului în funcţia de prim-ministru, acesta fiind domnul Ion Păduraru", a transmis preşedintele Nicolae Timofti. Anunțul vine după o zi tensionată, marcată de proteste de stradă și după ce Partidul Democrat a respins solicitarea șefului statului adresată majorității parlamentare declarate de a reconfirma până joi, orele 21.00, semnăturile în susținerea repetată a lui Vlad Plahotniuc pentru funcția de premier.

Presedintele Republicii Moldova il va desemna premier pe Ion Paduraru
Președintele Republicii Moldova îl va desemna premier pe Ion Păduraru
Foto: tribuna.md

UPDATE: 

"În dimineaţa acestei zile şefului statului i-a fost înaintată o declaraţie semnată de 55 de deputaţi. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară. La ora actuală eu nu mai am statutul de prim-ministru desemnat", a declarat Păduraru.

"Candidatura propusă de majoritatea parlamentară este una de compromis şi preşedintele ţării urmează să ia o decizie în acest sens. În situaţia în care există o majoritate declarată, nu a mai avut rost să iniţiez negocierile cu grupurile parlamentare. Este o situaţie clară de confuzie. Nu are sens să propun liste de candidaţi şi să elaborez programe", a adăugat Păduraru.

Ion Păduraru a fost desemnat la funcția de premier de către președintele Nicolae Timofti, în condițiile în care mai mulți deputați PLDM și-au retras semnăturile în susținerea oligarhului Vladimir Plahotniuc, informează realitatea.net.

Ion Păduraru este secretarul general al aparatului președintelui Republicii Moldova. Păduraru a ocupat și funcția de Ministru al Justiției în Guvernul Ciubuc II.

Amintim că după ce președintele Nicolae Timofti le-a solicitat celor din PD să reconfirme că oligarhul Vladimir Plahotniuc se bucură de susținerea a cel puțin 51 de deputați pentru funcția de premier. Cei din PD nu au făcut acest lucru, spunând că sunt gata de alegeri anticipate.


Etichete: ion paduraru, premier, Republica Moldova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE