Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Nu este rolul ambasadorilor să dea sfaturiPreşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat că nu este rolul ambasadorilor să dea sfaturi şi că aceştia au spus acest lucru la întâlnirea avută ieri.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu: Nu este rolul ambasadorilor sa dea sfaturi
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Nu este rolul ambasadorilor să dea sfaturi
Foto: nasul.tv

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, ieri, cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, precum şi cu reprezentanţii diplomatici ai SUA şi Canadei, la întâlnire participând şi preşedinţii Camerei Deputaţilor,Valeriu Zgonea, şi Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Digi24.

„Discuţia cu ambasadorii a fost foarte utilă, am observat că toţi şi-au luat notiţe pentru a informa ţările pe care le reprezintă. Am convingerea că a fost foarte utilă această discuţie.

În astfel de cazuri, ambasadorii iau notă de ce Guvernul sau Parlamentul doreşte să informeze. Nu este rolul ambasadorilor să dea sfaturi, lucru pe care l-au şi spus. Declaraţiile care au fost făcute ieri, comunicatele transmise, întăresc această idee şi această percepţie că acesta este modul de relaţionare corectă între o ţară şi ambasadori", a declarat Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI: Ambasada Germaniei sprijină principiile MCV pe care Guvernul României s-a angajat să le respecte

Întâlnirea cu ambasadorii a avut loc după ce deputaţii au respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală a lui Ponta.

Etichete: ambasadori, Bcuurești, Călin Popescu Tăriceanu, parlament, reacții ambasade, sfaturi, Victor Ponta

0/1 COMENTARII
Albert
10 iun 14:58
+0
VOTURI
-0
Nu, nu este rolul lor să dea sfaturi. Rolul lor este să fie purtătorii mesajelor oficiale ale conducerii țărilor lor. Și unii dintre ăștia chiar au rolul să dea sfaturi, indiferent dacă îți plac ție sau nu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE