De ce nu a scăzut prețul biletelor Metrorex și RATB, după scăderea TVARATB şi Metrorex au explicat de ce nu au scăzut prețul biletelor și abonamentelor, în urma scăderii TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016.

De ce nu a scazut pretul biletelor de la Metrorex si RATB, dupa scaderea TVA
De ce nu a scăzut prețul biletelor de la Metrorex și RATB, după scăderea TVA
Foto: incont.stirileprotv.ro

Metrorex păstrează preţurile de anul trecut, RATB nu şi-a mai modificat tarifele din 2008, iar la CFR preţul biletelor a scăzut cu 4% în urma scăderii TVA, informează zf.ro.

Metrorex spune că tarifele călătoriilor se stabilesc pe o perioadă mai lungă prin ordonanţă de urgenţă. Astfel, reprezentanţii Metrorex au anunţat nu vor modifica tarifele anul acesta.

„„Politica tarifară a societăţii are în vedere menţinerea unor tarife accesibile, care să fie aplicabile, fără ajustări, o perioadă cât mai lungă în timp.(...) s-a avut în vedere ca tarifele actuale practicate să nu fie modificate pe parcursul acestui an."" a declarat Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

RATB, care funcţionează după acelaşi sistem ca Metrorex, adică folosind subvenţii de la stat pentru acoperirire cheltuielilor, a menţinut aceleaşi tarife din 2008 până astăzi, perioadă în care TVA-ul a trecut de 19% la 24% şi apoi la 20% de la 1 ianuarie 2016. Reprezentanţii RATB spun că biletele sunt mai ieftine decât cele practicate în alte oraşe din ţară, care deţin o reţea mai mică de transport. Spre exemplu, în Bucureşti o călătorie cu autobuzul costa 1,3 lei, în Timişoara şi în Cluj este 2 lei călătoria, iar în Constanţa 1,5 lei.

„„Tarifele RATB au rămas nemodificate şi în momentul în care, în anul 2010, TVA a devenit 24%, populaţia nefiind obligată la suportarea acestei creşteri de taxă. În consecinţă, la această dată, tarifele practicate de RATB la vânzarea titlurilor de călătorie sunt practic cele aprobate în anul 2008, moment la care se practica TVA în valoare de 19%.", a explicat Constantin Tobescu, seful biroului de relaţii publice al RATB.

Tarifele biletelor şi a abonamentelor CFR Călători au scăzut, de la data de 1 ianuarie 2016, cu aproximativ 4 % ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Codului Fiscal privind reducerea TVA la 20%.

Etichete: abonamente metrou, abonamente RATB, bilet metrorex, bilet metrou, pret abonamente, scadere tva

0/4 COMENTARII
ccc
17 Jan 08:44
+0
VOTURI
-0
la metrou ai scari rulante, lifturi, nu te ploua, nu te bate vintul, nu te agaseaza tot felul de vinzatori ambulanti; la ratb care sint alte servicii inafara transportului cape niste cartofi?
cartele metrou
16 Jan 19:13
+0
VOTURI
-0
ar mai fi de semnalat ca la metrorex cartelele de 10 calatorii sunt vandute cu termen de expirare... cel putin ciudat... iar daca un client vrea sa isi preschimbe cartela nefolosita acestia refuza. ar trebui sa isi schimbe politica fata de calatori. ei vand un serviciu nu un produs alimentar care expira.
vlad
16 Jan 14:14
+0
VOTURI
-0
La RATB inteleg, sunt neschimbate de atata timp... la Metrorex sunt pur si simplu nesimtiti!!
Cris
16 Jan 12:10
+0
VOTURI
-0
Tarifele la metroul bucurestean sunt nerusinat de mari in raport cu calitatea serviciului prestat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE