Preţul la produsele de bază vândute de Lidl, cu 60% mai mici în Polonia faţă de RomâniaUnele produse sunt vândute de Lidl la preţuri cu 67% mai mici în Polonia, faţă de România, transmite Ziarul Financiar. Compania Lidl are și o explicație. 

Pretul la produsele de baza vandute de Lidl- cu 60% mai mici in Polonia fata de Romania
Preţul la produsele de bază vândute de Lidl- cu 60% mai mici în Polonia faţă de România
Foto: infoinsider.ro

Lidl are preţuri cu până la 67% mai mici la produsele alimentare de bază, în Polonia. În România însă sunt mai ieftine delicatesele, arată o analiză a ZF.ro pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Hipercom Consulting.

Astfel, Lidl are în Polonia, cea mai dezvoltată economie din regiune, preţuri mai mici la salam, iaurt sau unt comparativ cu piaţa locală. La polul opus, în România sunt preţuri mai mici la hrană uscată pentru pisici, la tarte cu creveţi şi legume şi la roşii uscate în ulei.

Pentru această com­paraţie au fost alese ace­leaşi produse, sub acelaşi brand şi la acelaşi gramaj. Pentru a face comparaţia de preţ au fost alese pro­dusele promo­vate în cataloagele Lidl din cele două ţări, unde compania promovează săptămânal câ­teva zeci de articole alimentare şi nealimentare, transmite sursa citată.

Reprezentanţii Lidl România nu au răspuns până la închiderea ediţiei pentru a explica de ce există diferenţe de preţ între cele două ţări la aceleaşi produse, în aceeaşi perioadă, menţionează ZF.ro.

Ce spun reprezentanții Lidl

"Stabilirea prețului unui produs este un proces complex, ce ia în calcul atât costurile de producție, cât și o serie de alte costuri adiționale (transport, cantitatea comandată, depozitare, cadru legislativ etc.). În acest sens, nu putem comenta strategia de stabilire a prețurilor în Polonia.
Lidl România și Lidl Polonia sunt două entități comerciale separate, care își desfășoară activitatea în mod independent. 

Este important de menționat faptul că gama de produse Lidl România se împarte după cum urmează: sortimentul de bază (produsele din oferta permanentă, pe care clienții le pot găsi în toate magazinele Lidl pe tot parcursul anului) și sortimentul in & out (produse speciale care apar doar periodic în magazinele Lidl).

Pentru ambele categorii se pot aplica promoții, cum este cazul produsului ciocolată amăruie Fin Carre, care apare în monitorizarea efectuată de către Hipercom Monitoring. Astfel, prețul menționat în articol, de 0.35 EUR (Polonia), este unul promoțional, comparativ cu 0.52 EUR (in Romania) care este prețul de bază al produsului.

Totodată, din dorința de a-i recompensa pe clienți, am introdus Săptămânile Tematice, încă de la intrarea companiei pe piața din România. Prin intermediul experiențelor gastronomice pe care le propunem clienților Lidl cel puțin o dată pe lună, dorim să le oferim tuturor o călătorie culinară în jurul lumii. Anumite produse menționate în articolul dumneavoastră fac parte din astfel de săptămâni tematice și deci nu sunt produse alimentare de bază așa cum se precizează în această analiză: bulete de cartofi Duc de Coeur, unt cu sare de mare Duc de Coeur, tartă cu creveți și legume Duc de Coeur, salam crud-uscat franțuzesc cu nuci ambalat Specialities Francaises, pizza congelată Chilli con Carne El Tequito, salam fiert afumat mexican feliat ambalat El Tequito, iaurt în stil mexican El Tequito.

În analiza efectuată de către cei de la Hipercom Monitoring există și produse care se găsesc în sortimentul permanent, cum ar fi hrana uscată pentru pisici Coshida și roșiile uscate în ulei Baresa, care arată o diferență de preț în minus pentru România față de Polonia. Astfel de diferențe regăsim și pentru alimentele de bază, precum uleiul de floarea soarelui (3.99 RON/1 l - 4.49* PLN/1 l), fasolea albă cu bob mare Cornfarm (4.39 RON/kg – 4.85* PLN/kg), biscuiții Petit Beurre Tastino (2.99 RON/450g – 3.99* PLN/450g), roșiile (4.99 RON/kg – 5.99* PLN/kg), salata verde (2.79 RON/kg – 3.49* PLN/kg) sau ardeiul gras roșu (11.99 RON/kg – 12.99* PLN/kg).

Mai mult, suntem transparenți în ceea ce privește prețurile produselor și am dovedit acest lucru în timpul reducerii TVA, când am comunicat direct clienților cum se reflectă scăderea TVA în prețul produsului și am afișat la raft atât prețul vechi cât și prețul nou.

De asemenea, pe siteul lidl.ro clienții pot vedea prețurile tuturor produselor noastre din sortimentul de bază, prețuri ce sunt actualizate zilnic.

Totodată, dorim să clarificăm faptul că în Polonia exista o grilă de TVA în 3 trepte: 23%, 8 % (pentru anumite produse alimentare și medicale) și 5% (pentru produsele alimentare de bază).

1 RON = 1.0303 PLN – la cursul din data de 7/03/2016", se arată într-un comunicat remis B365.ro, de către reprezentanții Lidl. 


Etichete: Lidl, preturi Lidl, produse lidl

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE