A fost stabilit preţul locuinţelor ANL pentru 2015Un nou act normativ, publicat miercuri, stabilește coeficientul care permite calcularea valorii de vânzare a locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), valabil pentru anul 2015. 

A fost stabilit pretul locuintelor ANL pentru 2015
A fost stabilit preţul locuinţelor ANL pentru 2015

Un nou act normativ, publicat miercuri, stabilește coeficientul care permite calcularea valorii de vânzare a locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), valabil pentru anul 2015. 

Potrivit legislaţiei în vigoare, valoarea de vânzare a locuinţelor ANL, normele în vigoare deja stabilesc că ea reprezintă valoarea de înlocuire pe metru pătrat multiplicată cu suprafaţa construită efectivă a fiecărei locuinţe, inclusiv cotele indivize aferente fiecărei locuinţe, diminuată cu amortizarea calculată potrivit Normelor metodologice privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice, scrie avocatnet.

Valoarea de înlocuire pe metru pătrat, valabilă în anul 2015, este de 1.691,29 lei/mp inclusiv TVA şi a fost stabilită prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 373/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 568, din 29 iulie 2015.

La valoarea de vânzare se adaugă comisionul de până la 1% al unităţii prin care se efectuează vânzarea, pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliară efectuate de autorităţile publice locale, care au competenţele legale în stabilirea preţului şi în vânzarea locuinţelor către chiriaşi.

Începand din vara anului trecut, tinerii chiriasi ai locuintelor ANL au posibilitatea de a le cumpara in rate lunare. "Pretul locuintei se poate achita integral, la data incheierii contractului de vanzare, din surse proprii ale beneficiarului si/sau din credite contractate de beneficiar de la institutii financiare autorizate, inclusiv cu garantia statului, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara, sau in rate lunare cu un avans de minimum 15% din valoarea de vanzare", se precizeaza in OG nr. 6/2014.

Pentru plata in rate, avansul va fi de cel putin 15% din valoarea de vanzare, iar dobanda va fi constituita din dobanda de referinta a BNR, la care se adauga doua puncte procentuale.

Etichete: ANL, pret, rate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE