Preţul ouălor a sărit în aer: 50% în plus în numai o săptămânăPretul oualor a crescut cu 50% in numai o saptamana
Prețul ouălor a crescut cu 50% în numai o săptămână

"Este o situaţie la nivelul întregii Uniuni Europene. Au fost schimbate cuştile găinilor şi din această cauză a scăzut şi oferta pentru că densitatea animalelor din ferme s-a redus. La noi producătorii au cuşti modernizate, însă preţurile au crescut pentru că pe piaţă nu mai intră importurile din Polonia, ţară unde producătorii nu şi-au modernizat fermele de păsări. Preţurile vor reveni la normal odată ce se va reechilibra balanţa dintre cerere şi ofertă", a explicat Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescă­torilor de Păsări din România, organizaţie care reuneşte cei mai mari jucători din industria avicolă locală, citat de Mediafax.

Pe piaţa locală sunt comercializate patru categorii de ouă: cele inscripţionate cu 0 (produse în sistem ecologic), 1 (produse în gospodăriile private), 2 (produse în fermele de dimensiuni mari) şi 3 (produse în baterii - cuştile nemodernizate).

Începând cu acest an este interzisă comercializarea pentru consum a ouălor inscripţionate cu cifra trei, ca urmare a intrării în vigoare a regulamentului european.

Creşterea de preţ din prezent se explică prin faptul că anul trecut ouăle inscripţionate cu cifra trei acopereau aproximativ 90% din vânzările din comerţul modern, potrivit unor estimări anterioare ale oficialilor Carrefour România.

Etichete: creştere, ouă, pret

0/0 COMENTARII
IoPo
27 Feb 13:42
+0
VOTURI
-0

OUALOR nu OUALELOR

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE