Prețurile apartamentelor din Capitală, în luna iulie: cea mai mare creștere din 2015În luna iulie, apartamentele din Capitală au înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor din acest an, conform unei analize realizate de HomeFinders. Prețurile au crescut cu 5,3% comparativ cu luna iunie 2015 și cu 2,8% față de iulie 2014.

Preturile apartamentelor din Capitala, in luna iulie: cea mai mare crestere din 2015
Prețurile apartamentelor din Capitală, în luna iulie: cea mai mare creștere din 2015
Foto: apartamente-noi.ro

Potrivit unei analize realizată de HomeFinders, în luna iulie, apartamentele din Capitală au înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor din acest an.

Prețurile au crescut cu 5,3% comparativ cu luna iunie 2015 și cu 2,8% față de iulie 2014.

Pe segmentul mediu și premium, respectiv zonele centrale, semicentrale și de Nord, prețul mediu solicitat de proprietari a revenit la valoarea din lunile de primăvară: 68.000 de euro. Acest preț este cu 3,03% mai mare decât acela solicitat în luna iunie.

De cealaltă parte, în zonele mărginașe ale Bucureștiului, prețurile medii solicitate au crescut considerabil față de luna iunie, cu 8,51%, cea mai mare creștere înregistrată în acest an pe segmentul rezidențial. Astfel, proprietarii de apartamente situate în aceste zone solicită acum un preț mediu de 51.000 de euro, preț similar cu cel din luna februarie (51.050 de euro) și cu 1.000 de euro mai mare decât în lunile de primăvară.

Comparativ cu luna iulie a anului trecut, prețurile medii solicitate de proprietari au crescut pe ambele segmente de piață. În zonele mărginașe, creșterea este una ușoară, de 0,5%. În schimb, valorile apartamentelor din segmentul mediu și premium au consemnat creșteri de 4,61%. Astfel, prețul mediu solicitat pentru un apartament din zonele semicentrale, centrale și de Nord se situa, în luna iulie a anului trecut, în jurul valorii de 65.000 de euro.

În timp ce prețurile sunt mai mari decât în iunie, ofertele sunt mai puține. În luna iulie a acestui an au fost scoase pe piață 3.529 de oferte de apartamente, cu 18,7% mai puține decât în luna trecută. Dintre acestea, 1.674 sunt situate în centrul, semicentrul și Nordul Bucureștiului, iar 1.855 în zonele mărginașe.

În schimb, comparativ cu iulie 2014, volumul de oferte a înregistrat o creștere spectaculoasă, de 51,71%. Pe segmente de piață, în centru, semicentru și Nord, numărul total de oferte a crescut cu 48,9%, iar la periferie cu 54,32%, se mai arată în analiza realizată de experții de la HomeFinders.

Etichete: preţuri apartamente Bucureşti, preturi imobiliare bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE