PRIMA AMENDĂ, dată în Capitală unui restaurant, pentru încălcarea LEGII ANTIFUMAT5.000 de lei este valoarea primei amenzi primită de o societate comercială din Capitală pentru încălcarea Legii antifumat. Sancțiunea a fost dată joi de către inspectorii Direcției Control a Poliției Locale a Municipiului București (PLMB). Poliţiştii au fost sesizaţi de vecini că în local se fumează.  

PRIMA AMENDA, data in Capitala unui restaurant, pentru incalcarea LEGII ANTIFUMAT (foto evz.ro)
PRIMA AMENDĂ, dată în Capitală unui restaurant, pentru încălcarea LEGII ANTIFUMAT (foto evz.ro)

Dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a fost sesizat, joi, de către o familie că în incinta unui restaurant din Sectorul 2 al Capitalei fumatul este permis cu acordul personalului de serviciu.

Ajunși la fața locului, reprezentanții Serviciului Control Comercial din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au constatat că reclamația se adeverește - în restaurantul respectiv nu se respecta nicio prevedere a noii legi antifumat, informează Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB).

"Inspectorii au văzut că locul în care se fuma era o construcție închisă, aflată în curtea unui imobil, aceasta fiind formată din doi pereți ficși și doi pereți din poliplan transparent, acoperită cu tavan retractabil închis. Mai mult, înăuntru mesele erau dotate cu scrumiere, iar unii clienți ai restaurantului fumau în momentul sosirii echipajului de control al P.L.M.B", anunţă instituţia.

PRIMA ZI FĂRĂ FUMAT, joi, 17 martie. IGSU: "Nu faceţi sesizări la numărul de urgență 112"

"Este prima amendă din România pentru un local public. Sancţiunea, fiind prima abatere, a fost de 5.000 de lei. Este vorba despre un restaurant cu pretenţii din Sectorul 2 al Capitalei, unde se fuma în momentul în care au sosit inspectorii Direcţiei de Control din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Răzvan Popa.

Legea anti-fumat a intrat în vigoare de pe 17 martie 2016. Cei care încalcă interdicţia de a fuma în spaţiile publice închise riscă să fie amendaţi, contravenţiile fiind aplicate de poliţişti şi inspectorii ISU. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le recomandă cetățenilor ca sesizările privind eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor. DETALII, AICI. 

"În cadrul acțiunilor prioritare pe care le desfășoară zilnic, conform propriilor competențe legale, pentru protejarea vieții, integrității corporale, protejarea bunurilor, combaterea criminalității, asigurarea ordinii publice și salvarea de vieți omenești, structurile Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, Poliției Române, Jandarmeriei Române și ale Poliției de Frontieră vor avea în vedere inclusiv aplicarea prevederilor Legii nr. 15/2016.

Sesizările privind faptele prevăzute de Legea nr. 15/2016 se fac către Poliția Locală sau către structurile MAI, mai sus menționate. Recomandăm cetățenilor ca sesizările privind eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor și situațiilor care pun în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile oamenilor.

Atenționăm asupra responsabilității persoanelor juridice cu privire la obligațiile pe care le au pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei legi, mai ales a celor referitoare la marcarea spaţiilor publice închise cu indicatoare prin care să se indice «Fumatul interzis» şi folosirea simbolului internaţional, respectiv ţigareta barată de o linie transversală.

Reamintim că fumatul reprezintă inclusiv o cauză a incendiilor, fapt pentru care recomandăm fumătorilor să nu arunce la întâmplare resturile de țigări și chibrituri nestinse.

Conform datelor statistice înregistrate la nivelul IGSU, anul trecut la nivel național 11% dintre incendiile înregistrate au fost cauzate de nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor în ceea ce privește fumatul.

Modul de reglementare a fumatului, ca parte a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, era verificat și înainte de apariția acestei legi, aspect care va rămâne în atenția noastră și în timpul controalelor executate în teren", precizează IGSU. 

Potrivit Legii 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, acest tip de terasă este definit ca fiind spațiu public închis unde fumatul este interzis.

Fiind la prima abatere, societatea comercială a fost amendată contravențional cu 5.000 de lei. Tot în această săptămână, patrulele Serviciilor Circulație și Ordine Publică din cadrul P.L.M.B. au aplicat mai multe avertismente și sancțiuni contravenționale unor persoane care nu au respectat prevederile Legii antifumat și au fost surprinse că fumau în mașinile de serviciu sau în stațiile închise ale RATB.

Etichete: amendă, antifumat, legea antifumat, plmb, poliţia, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, prima amenda, Sectorul 2

0/10 COMENTARII
Nume*
26 apr 15:56
+0
VOTURI
-0
still nothing on 300,000 Brits, French, Canadians, and Aussies WALKING away at Dunkirk huh NeoHrskbvik?aitler ordered his forces to STOP. every man that boarded a ship at Dunkirk, owes his life to A.H. http://ifrfangr.com [url=http://sucsrpx.com]sucsrpx[/url] [link=http://wfcavwv.com]wfcavwv[/link]
Nume*
26 apr 09:05
+0
VOTURI
-0
Gil este espumante é realmente diaoernciade.Agrfdeço pela sua indicação, inclusive.Não é sempre que consigo digitar enquanto experimento o vinho… Mas não há dúvidas de que desta forma conseguimos relatar bem mais precisamente nossas impressões não é mesmo?Ah e seria legal irmos ao estrelas dia 29. Será que conseguimos?
Nume*
25 apr 22:44
+0
VOTURI
-0
I AM RELATED TO GERVASIO NOLAN THRU LENORE NOLIN HER DAUGHTER ANTONIA WAS MY GRTAEMONHDR MY MOTHER WAS CECELIA LENORE MAREZ I DO HAVE A PICTURE OF GERVASIO WHICH I UNDERSTAND IS HARD TO COME BY CAN YOU SHARE YOUR INFO ON GERVASIO? http://zywueld.com [url=http://jirddeetyk.com]jirddeetyk[/url] [link=http://gngntolpepm.com]gngntolpepm[/link]
Nume*
25 apr 14:16
+0
VOTURI
-0
Hallulejah! I needed this-you're my savior.
Nume*
23 apr 08:03
+0
VOTURI
-0
Check that off the list of things I was cousfned about.
Marius
26 mar 11:39
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
Marius
26 mar 11:38
+0
VOTURI
-0
Vă salut!
Căutam colaboratori. Lucrăm la un proiect la nivel mondial care vizează piaţa de carte electronică. Suntem o echipă de peste 9000 de oameni. Înainte de a intra în echipa noastră trebuie să urmati un curs timp de 12 zile din care vă veşi însuşi instrumentele de lucru pentru a obţine, prin muncă în timpul liber, de acasă, un venit suplimentar, încă din prima lună de lucru - veţi afla amănunte din parcurgerea cursurilor. Veti primi un curs pe zi, prin email. Cursurile vor testa şi rabdarea, deoarece e nevoie de multă răbdare şi perseverenţă in acest proiect. Veţi găsi informaţii extrem de utile! Succes!
Vă multumesc pentru interesul acordat acestei oferte!
În fisierul atasat puteti vedea despre ce este vorba.
Parcurgeţi toate cele 12 cursuri şi apoi putem lua legătura şi telefonic. La întrebările care vor rămâne nelămurite după parcurgerea cursurilor vă voi da răspunsul telefonic, dar numai după parcurgerea celor 12 lecţii.
Cu deosebită stimă,
gogu
26 mar 09:09
+0
VOTURI
-0
"Cand sunt in vacante in tarile care interzic fumatul - See more" Nu merg in acele tari, simplu.
ccc
26 mar 08:19
+0
VOTURI
-0
Asa ar fi fost corect, n-o sa ne invatam sa respectam legile niciodata. A fost revolutie impotriva interzicerii fumatului prin lumea asta pe acolo pe unde s-a interzis? NU NUMAI ROMANII comenteaza. Cand sunt in vacante in tarile care interzic fumatul ce fac?
Cris
25 mar 17:20
+0
VOTURI
-0
Bine le-a facut! Eu as fi amendat si fumatorii cu cate 100 lei fiecare...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE