PRIMA CASĂ. Ministerul Finanţelor Publice începe distribuirea plafoanelor suplimentare către bănciPlafonul suplimentar alocat programului PRIMA CASĂ, în valoare de 500 de milioane de lei, va fi distribuit, începând de luni, băncilor comerciale.

Prima Casa
Prima Casă

"Ministerul Finanţelor Publice a aprobat alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, suma totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanţii pentru programul 'Prima Casă'. Finanţatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit", se precizează într-un comunicat al Ministerului.

Pe lista Ministerului nu mai apar băncile Alpha Bank şi Intesa Sanpaolo Bank, partenere până acum în program.

'Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanţii care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului 'Prima Casă' a fost adoptată de Guvern în şedinţa din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare şi pre-aprobare la finanţatori', se mai arată în comunicat.

Plafonul de garanţii pentru anul 2016 al Programului a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei.

În total, de la lansarea Programului în 2009 şi până la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garanţii în valoare totală de 16,88 de miliarde de lei. În acest moment, rata de neplata de către beneficiarii programului 'Prima Casă' este de 0,3%.

Etichete: Ministerul Finantelor Publice, plafon Prima Casă, Prima Casă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE