Prima finalistă a României la Roland Garros, Florenţa Mihai, A MURIT cu un mare regret în sufletFLORENŢA MIHAI. Florenţa Mihai a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani, iar fosta jucătoare va rămâne în memoria iubitorilor tenisului ca prima finalistă a României la Roland Garros. Florenţa a disputat două finale în anul 1977, la simplu şi dublu-mixt, alături de columbianul Ivan Molina, ambele pierdute (2-6, 7-6, 1-6 cu iugoslava Mima Jausovec, respectiv 6-7, 3-6 cu americanii Mary Carillo şi John McEnroe).

Prima finalista a Romaniei la Roland Garros, Florenta Mihai, A MURIT cu un mare regret in suflet
Prima finalistă a României la Roland Garros, Florenţa Mihai, A MURIT cu un mare regret în suflet

FLORENŢA MIHAI. Florenţa Mihai s-a stins din viaţă ieri. Cariera Florenţei Mihai putea deveni mult mai strălucitoare, dacă ascensiunea ei n-ar fi fost estompată de regimul comunist. La puţin timp după finalele atinse la Roland Garros, sportivei i-a fost ridicat paşaportul, nemaiputând ieşi din ţară pentru o perioadă. Autorităţilor le era teamă că Florenţa se putea căsători în altă ţară, la fel cum a procedat prietena ei Mariana Simionescu, care s-a măritat cu suedezul Bjorn Borg în anul 1980. Conducătorii de la acea vreme i-au îngrădit dreptul de a merge la turnee, lăsând-o pe Florenţa Mihai timp de doi ani fără aplauzele spectatorilor. Scoasă total din ritm, Mihai nu a mai reuşit vreun rezultat notabil în turneele de Grand Slam după anul 1977, lucru care i-a lăsat un gust amar, scrie prosport.ro. 

FLORENŢA MIHAI. Florenţa a realizat prea târziu că putea scrie istorie în tenis, dar dorinţa ei de a creea spectacol i-a modelat tenisul într-un fel nerecomandat de antrenori. A jucat prea fantezist şi a pus magia cu racheta de lemn înaintea rezultatelor: "Îmi plăcuseră aplauzele, mă distrasem, eram fericită ca disputasem două dintre cele trei finale ale celui mai important turneu pe zgură. Am jucat pentru public şi am pierdut, fireşte! Jucam bine, ştiam toate loviturile, puteam să am o carieră mult mai spectaculoasă, dar luam totul în joacă şi din punctul meu de vedere era o joacă serioasă", a spus Florenţa, citată de site-ul freejournalist.eu. În epoca romantică a tenisului însă, nu doar deţinătorii de trofee erau campioni, ci şi posesorii de "rachete magice".

FLORENŢA MIHAI. Florenţa Mihai a continuat să se dedice sportulu alb şi după retragerea din activitatea de jucătoare profesionistă, fiind căpitan nejucător al naţionalei de Fed Cup, timp de 14 ani. De asemenea, după Revoluţie a antrenat trei jucătoare de top: Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir şi Irina Begu.

Etichete: deces, Florența Mihai, moarte, regret

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE