Prima măsură după ce un Amstaff fără lesă a sfâşiat pe stradă un câine de companie VIDEOPrima măsură în cazul câinelui Amstaff care a sfâşiat pe o stradă din Bucureşti un câine de companie, smulgându-l chiar din braţele femeii, ar fi o amendă de 500 de lei, care dacă este achitată în 15 zile, suma se reduce la 50 de lei.

Un Amstaff a atacat un caine de companie
Un Amstaff a atacat un câine de companie

Scene de groază au fost surprinse pe o stradă din sectorul 2 din Bucureşti, unde o femeie şi câinele său au fost atacaţi de un câine de luptă Amstaff, care umbla liber pe stradă, fără lesă sau botniţă.

Potrivit legii, botniţa şi lesa în cazul câinilor scoşi pe stradă sunt obligatorii, însă nu pentru toată lumea, se pare. Un câine Amstaff aproape a ucis un câine de companie, după ce a atacat furibund. Stăpâna animalului atacat a făcut tot ce a putut să-şi salveze câinele, însă nu a putut să-l scoată repede din colţii Amstaff-ului.

În cele din urmă, mai mulţi muncitori au intervenit şi au potolit cu greu câinele Amstaff. Femeia care avea în grijă dulăul ar fi declarat la Poliţie că animalul a scăpat din curte când ea venea de la serviciu şi a deschis poarta. Ar fi încercat să-l prindă însă nu a reuşit.

Potrivit legii, atât femeia cât şi proprietarul câinelui for plăti câte 50 de lei. Măsura exactă constă într-o amendă de 500 de lei, care dacă este plătită în termen de 15 zile devine 50 de lei.

Este prima măsură concretă luată în acest caz, până la ora publicării acestui articol. Totuşi, este posibil şi ca alte sancţiuni să urmeze, ancheta aflându-se într-un stadiu incipient.

Etichete: amstaff, atac, botnita, Bucureşti, caine, lege, patruped, Sector 2

0/1 COMENTARII
Xulescu
11 iun 17:28
+0
VOTURI
-0
Mie mi se pare prea putin 500 ron amenda! Daca s-ar vrea... s-ar putea merge mai departe (dar in Romania se cam prefera musamalizarea). Dupa cum a atacat cainele ala, era dresat PENTRU LUPTE ILEGALE DE CAINI! Asta cu cat se amendeaza? Tot cu 5 ron, in 60 de rate?! Indiciu: cati oameni au sarit sa-l opreasca SI TOT NU AU REUSIT! Cainele ala nu s-a speriat nici macar de oameni!...
Pe urma, cand mai scapa vreun caine de-asta antrenat pentru lupte, prin parcuri (gen IOR) si mai sfasie cate un copil, ne miram si ne socam!
Cainii de lupta cu atat mai mult nu ar trebui sa umble liberi, fara lesa, fara stapan, fara botnita!! (si de fapt nu ar trebui sa existe caini de lupta... dar... cine sa aplice legea in Romania?!)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE