Prima reținere într-un caz de omor, după noul Cod Penal, în BucureștiLa data de 03 februarie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului BUNEA CONSTANTIN, în vârstă de 44 de ani, în sarcina acestuia reţinându-se săvârşirea infracţiunii de omor, comisă asupra membru de familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. (1) cu aplicarea art. 199 alin. (1) din C.pen., informează Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Retinut
Reținut

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a reieşit că în data de 02.02.2014, în jurul orei 1800, în timp ce se afla la locuinţa sa din mun. Bucureşti, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra mamei sale, B.I., în vârstă de 75 de ani, care au condus la decesul acesteia.
În urma sesizării organelor de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B..
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: omor, retinere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE