Prima reacție a lui Ion Iliescu, după ce a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanitățiiFostul președinte al României, Ion Iliescu, a postat, pe blogul personal, un articol în care emite o primă reacție, după ce a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadei.

Ion Iliescu
Ion Iliescu
Foto: observatorulph.ro

"Doresc să fac câteva precizări legate de aparițiile mele în spațiul public, în ultimele zile:

1. Nu am acordat niciun interviu, niciunui jurnal și niciunei televiziuni, în ultima vreme. Ce au prezentat-sau vor să prezinte-televiziunile de știri, sau televiziunea publică, sunt materiale de arhivă. Ca urmare ele pot fi prezentate doar abuziv drept răspunsul meu la reluarea cercetărilor într-un dosar ce privește evenimente din urmă cu 26 de ani. Oricum poziția mea față de acele evenimente nu s-a schimbat în acest timp, ea este publică, și bazată pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora.

2. Aș dori ca, atunci când astfel de materiale sunt reluate, respectivele instituții de presă să facă precizările de rigoare în legătură cu momentul, și contextul, în care s-au realizat acele înregistrări, sau emisiuni în direct, pentru corecta informare a publicului.

3. Nu consider sănătos, nici pentru actul de justiție, nici pentru viața politică, transformarea lor în spectacol mediatic. Ca urmare nu am intenția să fiu actor în acest spectacol. Mă voi exprima public pe marginea unor subiecte doar atunci când voi crede că acest lucru se impune, și o voi face fără a privilegia o instituție de presă sau alta", scrie Ion Iliescu pe blog, potrivit romaniatv.net.

Ion Iliescu a fost pus sub acuzare, în urmă cu câteva zile, pentru crime împotriva umanității, după redeschiderea dosarului Mineriadei din iunie 1990.

Etichete: crime impotriva umanitatii, dosarul mineriadei, Ion Iliescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE