PRIMA REACŢIE a lui Ovidiu Anton, după excluderea României de la EUROVISION 2016Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2016, anunță, într-o postare pe Facebook, că a primit înștiințarea oficială prin care i se spune că nu va participa la acest concurs din cauza excluderii României din competiție, adăugând că încearcă să nu se lase dus de val și menționează că este "nedrept".

PRIMA REACTIE a lui Ovidiu Anton, dupa excluderea Romaniei de la EUROVISION 2016 (Foto europafm.ro)
PRIMA REACŢIE a lui Ovidiu Anton, după excluderea României de la EUROVISION 2016 (Foto europafm.ro)

"Dragi prieteni, am primit și eu într-un final înștiințarea oficială. Încerc să zâmbesc și să nu mă ia valul, însă... e nedrept", a scris Ovidiu Anton pe rețeaua de socializare.

El arată că rămâne "același artist sincer" și cu toate acestea "trebuie" să se declare învins.

"Eu rămân același, același artist sincer, același luptător care a câștigat prin votul juriului și al publicului... dar cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins... de cine? de ce? Corect???... nu știu cum să o spun frumos acum, așa că mă abțin", precizează el.

EUROVISION 2016. România EXCLUSĂ de la EUROVISION din cauza datoriilor TVR 

EUROVISION 2016. România NU va participa la ediţia din acest an a EUROVISION din cauza datoriilor pa care Televiziunea Română le are la organizatorii acestui concurs. Datoriile se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că nu a fost găsiă soluția tehnică și legală pentru a plăti suma necesară participării la Eurovision. 

EBU a anunţat vineri că România nu va mai putea participa la concursul Eurovision 2016, din cauza datoriei de 16 milioane de franci elveţieni a TVR. Decizia survine în urma nerespectării termenului limită de 20 aprilie până la care trebuia plătită suma.

"Este regretabil că am fost nevoiţi să luăm o astfel de decizie. Suntem dezamăgiţi că toate doate demersurile noastre către Guvernul român pentru a rezolva această problemă au rămas fără răspuns. Recent, EBU a fost informată de către Ministerul de Finanţe că TVR va intra în procedură de insolvenţă, ceea ce ar duce la o restructurare masivă a întregului post. EBU este o asociaţie non-profit care reprezintă 73 de posturi de televiziune din 56 de ţări. Actualele datiorii ale TVR pun în pericol stabilitatea financiară a Uniunii", a declarat Ingrid Deltenre, director general al EBU. 

România şi-a ales reprezentantul la Eurovision 2016. OVIDIU ANTON a câştigat, prin votul publicului, selecţia naţională şi urma să reprezinte România la Stockholm. Publicul şi-a votat favoritul la Eurovision 2016 dintre cei şase câştigători ai semifinalei: Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian și Doru Todoruț feat. Irina Baianț.

Ovidiu Anton cu piesa "Moment of Silence", ar fi trebuit să concureze la Stockholm în data de 12 mai, în a doua semifinală, alături de alte 18 ţări.

Ovidiu Anton este în plin turneu de promovare a piesei sale.

Etichete: eliminare romania de la eurovision 2016, eurovision 2016, Ovidiu Anton, reacție

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE