Prima şedinţă a guvernului Pavel Filip, joiAstăzi a avut loc prima ședință a noului Guvern de la Chişinău, care a fost votat ieri de majoritatea Parlamentară. Serviciul de presă al Legislativului anunță printr-un comunicat de presă că astăzi la ora 18:00, a avut loc prima ședință a noului Guvern Pavel Filip.

Prima sedinta a guvernului Pavel Filip, joi (Foto romania-actualitati.ro)
Prima şedinţă a guvernului Pavel Filip, joi (Foto romania-actualitati.ro)

Guvernul Filip a fost votat de 57 de deputați. Majorității parlamentare li s-a alăturat și liberal-democratul Valeriu Ghilețchi. Votarea a avut loc, sărindu-se peste runda de întrebări - răspunsuri, din cauza atmosferei tensionate din plen, provocată de protestul socialiștilor. Ședința de învestire a durat exact 35 de minute, scrie deschide.md.

Reacţia MAE la scandalul de învestire a Guvernului Pavel Filip în Parlamentul de la Chişinău

Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău. Îndemnăm la calm şi facem apel la toţi actorii politici din Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obţinut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chişinău. Detalii, aici. 

Proteste violente la învestitura Guvernului lui Pavel Filip în Parlamentul Republicii Moldova

Sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a denunţa Guvernul condus de premierul Pavel Filip. Lucrurile au scăpat însă de sub control. Gardul de protecție din jurul Parlamentului a fost dat jos de protestatari care au intrat în instituţie, cerând alegeri anticipate.

Etichete: joi, prima sedinta, sedinta guvern pavel filip

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE