Prima staţie rapidă de încărcare a maşinilor electrice a fost inaugurată în BucureştiPrima stație rapidă de încărcare a mașinilor electrice și hibrid a fost inaugurată, joi, în incinta benzinăriei OMV din zona Aerogării, un 'plin' putând fi realizat în 20-30 de minute.

Prima statie de incarcare rapida a masinilor electrice din Capitala
Prima staţie de încărcare rapidă a maşinilor electrice din Capitală

Clienții care achiziționează și serviciul de spălătorie auto nu vor plăti nimic, iar pentru cei care doresc exclusiv să-și încarce autovehiculul ecologic costurile vor fi de 1 leu/kwh.

Investiția în prima stație rapidă de încărcare din București s-a ridicat la 30.000 de euro.

Stația face parte dintr-un proiect-pilot derulat de OMV Petrom și Electrica SA, care va cuprinde șase puncte rapide de încărcare ce vor fi inaugurate în decursul acestui an. Patru puncte de încărcare vor fi situate în benzinăriile OMV din bulevardele Aerogării, Corneliu Coposu, Titan și Iuliu Maniu, iar două la sediile celor două companii.

'OMV Petrom realizează tendințele globale în domeniul energiei și cu siguranță domeniul energiei electrice este unul la care ne uităm. Strategia companiei noastre nu se schimbă, dimpotrivă. Pe partea de hidrocarburi, mobilitatea va fi dată de acestea în următorii cel puțin 10 ani, însă pentru noi este o completare a gamei de servicii pe care o oferim clienților noștri. Astăzi, lansăm un pachet de servicii pentru a-i putea deservi în stațiile noastre. Astfel, dacă vor exista clienți care au mașini electrice, ei vor putea fi deserviți în stațiile noastre, în timp ce beneficiază de toate serviciile pe care le punem la dispoziție: zona de restaurant, zona de spălătorie auto etc.', a declarat, joi, Adrian Nicolăescu, retail manager OMV Petrom, în conferința de inaugurare a stației rapide de încărcare a mașinilor electrice, potrivit Agerpres.

La rândul său, directorul comercial al companiei Electrica, Ramiro Angelescu, a punctat faptul că România urmează tendința la nivel european de a dezvolta infrastructuri de alimentare a mașinilor electrice.

'Fiind un proiect-pilot, acesta este, practic, și un mesaj pentru cei care vor să folosească această tehnologie. Va trebui să existe o perioadă de analiză a acestui proiect. Tendința la nivel european este de a exista asemenea infrastructuri și același lucru se va întâmpla și în România. Și noi privim cu optimism către viitor și ne dorim să dezvoltăm astfel de stații, dar trebuie validat mai întâi modelul tehnic și economic al unui astfel de proiect-pilot', a spus Angelescu.

În ceea ce privește costul de încărcare a unui autovehicul electric sau hibrid, acest serviciu este gratuit pentru clienții care achiziționează servicii pentru spălătorie auto.

Pe de altă parte, șoferii care doresc doar să-și încarce mașina ecologică, tariful este de un leu pentru fiecare kwh consumat. Astfel, prețul final pe care un client poate să-l plătească pentru un 'plin' va fi cuprins, în medie, între 22 de lei (în cazul bateriilor de 22 kw) și 36 de lei, pentru acumulatorii din noua generație, montați pe mașinile aduse în România.

Prin aceste stații cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu.

Etichete: Bucureşti, incarcare masini electrice bucuresti, masini electrice, statie incarcare masini electrice

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE