Prima zi de primăvară în București. Ziua de 1 Martie, prin lentila aparatului FOTOPrima zi de primăvară din București a luat locuitorii pe nepregătite, cu o ploaie măruntă și rece încă de dimineață. Cu toate acestea, piețele de mărțișoare au fost pline, lupta pentru clienții fiind dată între micii producători de articole hand-made și cei care au preferat să importe cele mai ieftine produse din China. 

Bucureștiul abundă de culoare la început de primăvara atunci când comercianții și-au instalat vertiginos tarabele cât mai ostentativ în stradă, pregătiți să pună la dispoziția locanicilor cele mai potrivite mărțișoare cu care să impresioneze doamnele și domnișoarele dornice să vestească sfârșitul iernii.

Piața Unirii

Piața Romană

Universitate

Citește și SĂRBĂTOARE 1 MARTIE: TRADIȚII și OBICEIURI de MĂRȚIȘOR. Legenda Mărțișorului

Cu toate acestea, puține persoane mai pastrează tradiția și aleg să poarte mărțișoarele în piept, în prezent buchetele de flori și produsele artizanale fiind apreciate mai mult. De la micii comercianți care vând în stradă flori la prețuri de sezon, până la tarabele care abundă de produse "la ofertă", orașul nostru a fost acaparat în prima zi de primăvară de o forfotă aparte, demnă de profituri ridicate și aglomerație în toate spațiile destinate de primărie comercializării de vestitori ai primăverii fără bon fiscal.

Perla

Perla

În prezent, se duce o luptă acerbă între persoanele care aleg să creeze singure produse de artizanat bazându-se pe idei creative și materiale naturale, alături de vânzătorii care cumpără produse "en gros" și le vând într-un volum cât mai mare pentru a obține profit. 

"Nevasta mea le face, iar eu le vând. Ea se ocupă de creație. Uite, pietrele sunt aduse de la Vama Veche", a declarat un comerciant din Piața Romană.

Piața Romană

Piața Romană

Primăvara a venit și o dată cu ea buzunarele bucureștenilor se golesc. În această zi specială, florăriile au cea mai mare vânzare din an, iar comercianții de ocazie profită de moment pentru a mări prețurile. 

 

Citește și Unde se vând mărțișoare în acest an. ANUNȚUL PRIMĂRIEI

Etichete: 1 martie, mărţişoare, prima zi de primăvară, primăvara, primavara in Bucuresti

0/1 COMENTARII
Tibi
01 Mar 18:10
+0
VOTURI
-0
Primăvara a venit și o dată cu ea buzunarele bucureștenilor se golesc. - se scrie odata, nu o data si lipsesc si doua virgule in propozitia asta.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE