Primar prins că minte la tribuna oficialăPrimarul Sectorului 6 este acuzat ca a transformat Consiliul Local in sedinta de partid la PDL
Primarul Sectorului 6 este acuzat că a transformat Consiliul Local în şedinţă de partid la PDL

"Stimaţi cetăţeni, aveţi proba că anumiţi consilieri de la anumite partide nu doresc să atragă fonduri nerambursabile.... N-o fac electoral, neapărat", a declarat primarul Cristian Poteraş, moment în care cei aproape de 100 de locuitori din Sectorul 6, prezenţi în sală, un început să huiduie şi să gesticuleze cu mâinile pe sus, comentând împotriva celor care nu au votat favorabil proiectul de hotărâre.

De fapt, proiectul de hotărâre supus aprobării se referea la contractarea unui împrumut bancar în valoare de 80 milioane de lei, rambursabil în 20 de ani. Din aceşti bani, Primăria Sectorului 6 intenţiona să acopere cheltuielile ce revin administraţiei locale din mai multe proiecte cu fonduri UE.

Potrivit anexei proiectului de hotărâre este vorba de cofinanţarea a şapte proiecte din POR (Programul Operaţional Regional), în valoare totală de peste 200 milioane de lei privind modernizarea parcului Drumul Taberei (75 milioane lei), instalare camere video în parc (1,8 milioane lei), spaţii verzi, străzi şi trotuare în cartierul Militari (59 milioane lei) dar şi spaţii verzi, străzi şi trotuare în Drumul Taberei (64,7 milioane lei).

Faptul că primarul Poteraş i-a indus în eroare pe bucureştenii prezenţi la şedinţa de Consiliu Local, susţinând public că proiectul supus aprobării vizează contractarea de fonduri europene, a fost confirmat inclusiv de managerul administraţiei publice, Cristina Pârvulescu. "Aceste sume sunt necesare cofinanţării proiectelor aprobate prin POR. Este vorba de cash-flow-ul necesar primăriei", a precizat Pârvulescu.

Lichidităţile de care are nevoie Primăria Sectorului 6 ar trebui să acopere contribuţia proprie la cheltuielile eligibile ale proiectelor cu fonduri UE, cheltuielile neeligibile, taxa pe valoare adăugată (TVA) şi prefinanţarea.

Poteraş, acuzat că a cheltuit banii în alte scopuri

În replică, consilierii locali USL au ţinut să îl contrazică pe edilul Sectorului 6. "Domnule primar, de ce aţi introdus acest proiect în ultima şedinţă, când noi am mai aprobat aceste sume de vreo trei ori până acum? Banii trebuiau să fie în buget până la ora asta. Dacă domnul primar a cheltuit banii pe altceva până acum....", a observat consilierul local Constantin Moisă (PSD).

La rândul său, consilierul social-democrat Mihaela Neacşu, a ţinut să îi atragă atenţia edilului Poteraş şi cetăţenilor prezenţi în sală că proiectul se referă la contractarea unui împrumut bancar pe o perioadă de 20 de ani, nu bani europeni. "Articolul 1 din proiect spune foarte clar că e vorba de credit de la bancă, nu de bani nerambursabili. Când au fost aprobate proiectele pe fonduri structurale, primăria trebuia să aibă cota de cofinanţare. Mai avem astfel de credite angajate pe 20 de ani", a menţionat Neacşu.

Proiectul referitor la contractarea creditului bancar de 80 milioane de lei a fost respins "la mustaţă", fiind exprimate 13 voturi "pentru" şi şase abţineri. Pentru validare, ar fi fost nevoie de 14 voturi favorabile.

Cele mai multe fonduri UE au mers în Sectorul 2

Deşi primarul Poteraş se laudă că administraţia locală pe care o conduce a atras cele mai multe fonduri nerambursabile din Bucureşti, de fapt, Primăria Sectorului 2 a fost premiată pentru cele mai multe fonduri europene. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în 2011, Sectorul 2 a atras 18 milioane euro, Sectorul 6 - 14 milioane euro, Sectorul 1 - 1 milion de euro, iar Sectorul 3 - 900.000 euro. Sectoarele 4 şi 5 nu au atras fonduri prin Programul Operaţional Regional, în timp ce Primăria Capitalei a luat 5,7 milioane euro.

Datele centralizate de MDRT arată că din 340 milioane euro, bani nerambursabili de la UE pentru Bucureşti, administraţiile locale au accesat doar 11%, respectiv 40 milioane euro.

Etichete: Consiliul Local, Cristian Poteraş, pdl, Sectorul 6

0/0 COMENTARII
Madalin
06 Jun 22:17
+0
VOTURI
-0

Poteras are dreptate, are nevoie de sustinerea consilierilor pentru aceste fonduri, e normal sa ii acuze

Salvati parcul IOR
06 Jun 13:30
+0
VOTURI
-0

Atentie mare la Robert Negoita!!! S-a aflat ca, in caz de va ajunge primar, acest nenorocit a pus la cale cu prietenul lui cel mai bun Dragos Savulescu, un proiect imobiliar in mijlocul parcului IOR. Vor sa distruga parcul in interes personal. Robert Negoita este dupa cum stiti un individ cu apucaturi bolnave, sa nu uitam de traficul cu minore, afacerile murdare, hotelul personal transformat in bordel...iar acum vrea sa dea inca un boom imobiliar in parcul IOR! Reactionati oameni buni, nu lasati pe acest bandit incult dar smecher sa ne distruga viata si linistea, desfiintandu-ne parcul!!!

Salvati parcul IOR
06 Jun 13:30
+0
VOTURI
-0

Locuiesc in apropierea parcului IOR si, am aflat ca Robert Negoita, dupa ce va ajunge primar, va distruge parcul nostru, desfiintandu-l printr-un proiect de constructii de locuinte!!!! Oameni buni, asa ceva nu este posibil, sa se distruga un parc ca niste mafioti sa se imbogateasca luindu-ne bruma de sanatate pe care o avem cei care locuim in apropierea parcului IOR!!!

Salvati parcul IOR
06 Jun 13:29
+0
VOTURI
-0

De ce se doreste cu atata disperare ca Robert Negoita sa ajunga primar?! Iata ce se pune la cale, un boom imobiliar in buricul parcului IOR, prin Dragos Savulescu bunul prieten al lui Robert Negoita, care detine 12 ha in parcul mentionat. S-a inceput imprejmuirea terenului si, in mare "taina" au pus de un proiect imobiliar, proiect ce se vrea pus in aplicare imediat daca Robert Negoita ajunge primar. Atenite mare, mafia imobiliara in frunte cu Robert Negoita vor sa distruga parcul IOR in interes personal. Trebuie sa recunoastem, acest proiect este diabolic, intrece orice limita posibila a respectului pentru bucuresteni! Distrugerea parcului IOR este o crima. Nu trebuie lasati Dragos Savulescu si Robert Negoita sa puna in aplicare asa ceva! Cum sa ajunga primar R.N. un penal, un traficant de carne vie, un plasator de minore?! Iar acum pune la cale un boom imobiliar in centrul parcului IOR.

Demascarea lui Ponta!
06 Jun 13:15
+0
VOTURI
-0

Cu ce oameni lucreaza Ponta!!!!

Dupa revocarea sau auto-revocarea lui Daniel Daianu, din functia de “consilier de stat” la cancelaria primului ministru Victor Ponta, iata ca se cere si revocarea unui al doilea “consilier de stat” al aceluiasi premier. Este vorba de Remus Cernea, un anticrestin traznit, intrat in familia guvernamentala din Palatul Victoria pe scurtatura din iatacul lui Victor Ponta si Kelemen Hunor, ca activist anti-Rosia Montana si, foarte posibil, curea de transmisie intre gruparile anarhiste si stimabilele “opozante” ale proiectului, Daciana Sarbu si Carmen Moldovan, sotie de sef PSD si respectiv amanta/iubita de sef de ONG maghiar, recte UDMR (foto à trois mai sus). Contestarea militantului anarhist, sustinator fervent al casatoriilor intre homosexuali, vine din partea unora dintre cele mai importante organizatii de apararea a drepturilor familiei si copilului din Romania. Este vorba de Alianța Familiilor din România, Asociația Pro-vita București, Asociația Familiilor Catolice din România „Vladimir Ghika” si Asociatia CARITAS București

Demascarea lui Ponta!
06 Jun 13:14
+0
VOTURI
-0

Ca sa vedeti cum lucreza Cinstitul si Onestul Ponta!!!

Ponta, o numeşte consilier pe Geanina Cristina Puşcaşu, asistent la Bruxelles al Dacianei Sârbu

Geanina Cristina Puşcaşu, unul dintre asistenţii de la Bruxelles ai europarlamentarului Dacianei Sârbu, soţia premierului Victor Ponta, a fost numită în postul de consilier de stat în aparatul de lucru al primului-ministru, potrivit Mediafax.

Numirea a fost efectuată prin decizie semnată marţi de premierul Victor Ponta.

În luna aprilie, Geanina Puşcaşu a fost prezentată de presă ca fiind pe o listă a celor mai “generoşi” sponsori ai PSD în 2011, cu donaţii totale de 8.000 euro.

Sinucideri din cauza lui Ponta
06 Jun 11:30
+0
VOTURI
-0

Romani treziti-va, nu mai este de glumit, astazi s-a anuntat o noua etapa a recesiunii, euro a distrus viata multor romani din cauza cresterii spectaculoase a monedei euro de cand a venit USL la putere! Oamenii disperati isi pun capat zilelor din cauza Ciumei USL, deoarece au dat totul peste cap!! Bruma de stabilitate pe care ne-o daduse PDL si guv Boc, a fost spulberata de Ponta si ministrii xerox-isti. Treziti-va!!!

Oamenii se sinucid- creditele ajung sa nu mai poata fi platite deoarece euro a explodat datorita lui Ponta, preturile la alimente au crescut, gazele, energia electrica la fel, pretul benzinei ne arunca "in aer" Ponta, a dat startul la angajari, cheltuielile sunt stufoase la ministere, arunca cu banii chibzuiti de PDL la visterie, deoarece acum trebuie sa-i plateasca pe cei care l-au facut premier! Romani, treziti-va pana nu este prea tarziu, mor oameni din cauza lui Ponta!!!! Nu lasati sa se reinstaleze dictatura PSD- partidul unic! TREZITI-VA! Nu lasati oamenii sa se sinucida!!!

paula
06 Jun 11:19
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu este un infantil care face numai promisiuni desarte . E vorba de hoţiile de la Spitalul Municipal, care în timpul guvernării PSD l-au adus în pragul disperării pe ministrul de Finanţe Mihai Tănăsescu.Adio OPRESCULE !!

magda
06 Jun 11:16
+0
VOTURI
-0

Daca Oprescu va fi votat din nou ca primar general capitala va avea de suferit mai mult de cat a suferit pana acuma.Se vede ce a facut Oprescu in Bucuresti…doar ravagii si stricaciuni si multe gropi.MAFIA jossss !!

luana
06 Jun 11:14
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este CEL MAI MARE HOT DIN ISTORIA CAPITALEI!

Oprescu, omoara oameni prin diferite metode:

- firma de la Sighet care a distrusvieti, era a lui condusa de un consilier personal din PG

-cainii comunitiari

-capusele ucigase

-toate lucrarile facute prost

-acoperisul Arena este un real pericol

-pasajul Basarab este mai mult inchis decat deschis

-pietele infecte

-gropi si sosele cu cratere, masini distruse din cauza asta….

-cladiri cu bulina rosie care stau sa cada…N-A FACUT NIMIC IN ACEST SENS BANDITUL DE OPRESCU

-peste90 de scoli in stare de alerta in caz de cutremur

Asfaltarile facute prin firmele lui ajutat de “blonda de la asfaltari” o escroaca urmarita de justirie!

-OPRESCU ESTE CRIMINALUL CAPITALEI!!!

carla
06 Jun 11:09
+0
VOTURI
-0

cum vrea asta sa mai fie odata primar cand

cu totii am vazut in direct la televizor dramoleta ieftina jucata de primarul Sorin Oprescu in legatura cu starea spitalelor din Capitala. Dupa ce a incercat sa scape de orice responsabilitate, desi 21 din spitalele din Bucuresti sunt in subordinea sa, inclusiv Maternitatea Giulesti, Oprescu a trecut la episodul doi al telenovelei: grija pentru aceste institutii. De fapt, este vorba de grija banilor din aceste institutii, bani gestionati de managerii de spital alesi pe spranceana de Oprescu si directionati catre firme de casa ale primarului general. Poate nu e totusi intamplator faptul ca Bogdan Marinescu, directorul Maternitatii Giulesti, era printre cei 3-4 manageri de spitale care nu fusesera inlocuiti de catre Oprescu..

aura
06 Jun 11:06
+0
VOTURI
-0

Oprescu, a ajuns medic datoarita lu’ tac’su securistul, deoarece lui nu i-a placut cartea!

Oprescu, a fost ajutat si de generalul securist Fica cu repartitia in Bucuresti, altfel pleca la Falticeni!

Oprescu, este un parventit ordinar si odios, care va minte ranjind la voi!

Oprescu, este cel mai mare bandit si hahalera cu asta a reusit sa va i-a mintile!

Oprescu, este un homosexual odios, care mai si arata public orientarea!

Oprescu, a acaparat toate spitalele din Capitala prin firmele de medicamente si accesorii medicale..A ceste firme le are impreuna cu fosta sotie securista!

anda
06 Jun 11:03
+0
VOTURI
-0

Bineinteles ca Oprescu isi face calcule de unde sa mai fure in caz de prostimea naiva din Bucuresti l-ar vota iar!!!! Stie ca RADET si METROREX sunt surse de bani, au profit, fonduri de dezvolatre, iar firmele lui Oprescu, asteapta flamande sa puna mana pe licitatii legate de dezvoltarea acestor doua institutii foarte mari si cu potential!

Oprescu, este specialist in a pune ghiara pe tot ce este cu profit, asa se explica imbogatirea lui subita in acesti 4 ani de cand e la PG, conturi in Elvetia, firmele mutate cu sediul in Cipru, inca 4 case cumparate in Grecia acum cateva luni……si cate alte hotii ale acestui maimutoi comunist

alyna
06 Jun 11:01
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este cancerul Capitalei!

Oprescu, n-a facut nimic in cei 4 ani la PG!

Oprescu, este cel mai mare hot, cel mai risipitor PG din istoria Capitalei!

Oprescu, a triplat costurile la fiecare lucrare si pana la urma tot prost au fost facute!

Oprescu n-a avut niciun proiect serios, decat SUSPENDATA!

Oprescu, este o beizadea comunista, fiu de securit imputit care a distrus vieti!

Oprescu, este banditul care a furat banii prin firmele lui din Grecia si Cipru!

Oprescu, este smecherul care a distrus vieti la Sighet prin firma lui capusa!

oprescu are averi colosale, mai nou case de vacanta in grecia!

oprescu are off=shotre in cipru, iar conturile in elvetia!!

alya
06 Jun 10:56
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este FELCERUL Capitalei!

Oprescu, este cel mai mare bandit si escoroc!

Oprescu, este cel care a a furat prin firmele lui toate licitatiile PG si le-a dat interpusilor firmelor personale, dar si amicilor din PSD!

Oprescu, si-a cumparat recent proprietati in Grecia! Dovada hotiilor lui si imbogatirii pe timp de criza!!!

Oprescu, a facut asfaltarile proaste cu bani multi prin BLONDA DE LA ASFALTARI- cea care-l imbogateste pe ascuns si banii se duc direct in Elvetia, iar firmele lui Oprescu au sediul in Cipru. Foarte greu de prins acest hot!

lili
06 Jun 10:53
+0
VOTURI
-0

Oprescu, trebuie inlaturat, altfel ne extermina prin metode originale:

-caini comunitari pe care i-a lasat sa se inmulteasca fara sa-l preocupe aceasta problema grava!!

-capuse-moare lumea din cauza lor sau paralizeaza!!!

-tramvaie neverificate tehnic, deoarece Oprescu nu da bani pt asa ceva!

-zeci de autobuze bune de muzeu, circula pe strazile capitalei devenind un real pericol ptr calaltori!!! Oprescu, nu vrea sa auda de asa ceca!!

-ziduri si balcoane care cad pe oameni!

-cladirile cu bulina rosie lasate in plata Domnului….desi a promis in campania trecuta ca le reconsolideaza!!!!!!!!!

-peste 90 de scoli se afla in pericol in caz de cutremur!!!!!!!!

Pe Oprescu nu-l intereseaza siguranta bucurestenilor, el doar apare la tv strambandu-se ca o maimuta si minte cu muuuulta usurinta pe bietii naivi!!

Despre Ponta
06 Jun 14:28
+0
VOTURI
-0

A fost jurist, stim asta, dar nu stim absolut nimic despre realizarile lui in perioada cat a lucrat in sistem! Stim doar ca, a fost implicat in cateva cazuri dubioase cum ar fi si cel de la Turceni unde Ponta a incasat 8 MILIOANE DE EUROOOOO, DA DA, este adevarat, ptr ilegalitatile facute. Fiind PSD la putere, atunci lui Ponta, sarcinile ii erau usurate iar acolo unde era necesar, dispareau probele de la dosarele cu princina!!

Mai stim despre Ponta ca a fost implicat in cazul celebru de crima Panait si, mai stim ca dupa cateva zile de la crima toate probele de la dosar au disparut, iar presa a fost cumparata sa taca. Dupa cum vedeti, Ponta in toata cariera lui nu are cu ce se lauda. Faptele si dovezile ii sunt nefavorabile! Fiind in slujba maharilor din PSD, lucrand ptr ei de pe atunci, a fost rasplatit urcandu-l in partid trecand peste multe etape, ajungand astazi un premier jalnic, corupt, cu un trecut dubios si fara nicio realizare!

Un aspect important despre Ponta, este ca, PUTEREA si-a dorit-o ptr razabunari personale si ptr obligatiile pe care le are fata de cei care l-au ajutat sa fie astazi premier: Voiculescu si acolitii lui, Nastase, Dragnea, Iliescu, Crin Antonescu si toti liberalii corupti. Mai sunt cativa fugiti de la PDL- de frica judecatii drepte....au stiut ca sub aripa lui Ponta masca USL, vor scapa, cel putin inca 4 ani....Mai vedem asta cu scapatu' si cu socoteala de acasa.....Ce face astazi Ponta- socialistul de caviar?

-angajari stufoase

-risipa de bani

-a imprumutat 1 miliard de euro, ptr a satisface obligatiile pe care le are fata de sacalii USL si auxiliari

-isi cauta vila de protocol- comada speciala cu lux si dotari extravagante...asa spun cei care au primit sarcina!

-elicopter la comanda

-limuzina blindata

-studio tv in incinta guvernului, ca deh, el nu vrea sa se deplaseze si cum ii place toata ziua la tv, neavand ce face, deoarece habar nu are de guvernare, el trebuie sa-si arate frustrarile la tv vis-a-vis de femeile politician, in speta Udrea, singura lui obsesie, teama, furie, neputinta, fata de ea! Deh, saracu'

Acesta este Ponta, dar, nu se opresc aici cele ce trebuie stiute despre Ponta-socialistul de caviar!

roxana n
06 Jun 10:37
+0
VOTURI
-0

Manescu nu se mai satura sa dea banii pe articolele comandate?

Victor Ponta sex cu minore
06 Jun 12:56
+0
VOTURI
-0

Informaţia vine la trei ani de la deschiderea celebrului dosar legat de implicarea unor membri marcanţi ai PSD într-o reţea internaţională de prostituţie. Un martor-cheie din acel dosar, în persoana uneia dintre fetele interceptate atunci, face acum dezvăluiri care ar putea arunca în aer Opoziţia. Într-un interviu dat în exclusivitate ziarului „Puterea“, aceasta vorbeşte despre relaţia ei amoroasă cu Victor Ponta. La vremea respectivă (vara lui 2008) fata avea 17 ani şi era plătită pentru “prestaţii” atât de actualul lider PSD, cât şi de Robert Negoiţă, proprietarul lanţului hotelier unde s-ar fi consumat o parte dintre aceste întâlniri. Cel puţin acestea sunt declaraţiile fetei, pe care procurorii au considerat-o atunci victimă a traficului de persoane, dar pe care au “omis” să o mai audieze într-un cadru oficial! http://www.puterea.ro/articol/victor_ponta_sex_cu_minore_audio

Robert Negoita-pedofil
06 Jun 13:00
+0
VOTURI
-0

Deputatii PSD Robert Negoita si Nicolae Banicioiu, cantaretul Adrian Enache dar si alte nume sonore din tara noastra, apar intr-un dosar in care zeci de manechine sunt acuzate ca au intretinut raporturi sexuale contra cost, in cadrul unei retele de sclavie sexuala. Filiera era condusa de Ion Tamarjan si Relu Costan, iar fetele primeau diferite sume de bani, intre 100 si 500 de euro, si chiar promisiuni ca ar putea deveni vedete si apoi luate de sotii de catre clientii VIP. Fratii Negoita si alte nume sonore, pe lista clientilor unei retele de prostituate de lux

Se pare ca Negoita le-ar fi propus unora din fete sa se culce si cu prietenii sai Nicolae Banicioiu si Adrian Enache. In plus, printre fetele cu care Negoita a facut sex pe bani a fost si o minora, care este acum martor cu identitate protejata. !!

Salvati Parcul IOR de Robert Negoita
06 Jun 13:16
+0
VOTURI
-0

De ce se doreste cu atata disperare ca Robert Negoita sa ajunga primar?! Iata ce se pune la cale, un boom imobiliar in buricul parcului IOR, prin Dragos Savulescu bunul prieten al lui Robert Negoita, care detine 12 ha in parcul mentionat. S-a inceput imprejmuirea terenului si, in mare "taina" au pus de un proiect imobiliar, proiect ce se vrea pus in aplicare imediat daca Robert Negoita ajunge primar. Atenite mare, mafia imobiliara in frunte cu Robert Negoita vor sa distruga parcul IOR in interes personal. Trebuie sa recunoastem, acest proiect este diabolic, intrece orice limita posibila a respectului pentru bucuresteni! Distrugerea parcului IOR este o crima. Nu trebuie lasati Dragos Savulescu si Robert Negoita sa puna in aplicare asa ceva! Cum sa ajunga primar R.N. un penal, un traficant de carne vie, un plasator de minore?! Iar acum pune la cale un boom imobiliar in centrul parcului Ior.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h