Primăria va reîncepe trasarea pistelor de biciclete, pe carosabil. Unde vor fi primele pisteDupă ce peste 10 milioane de euro au fost pierdute în ultimii cinci ani pe pistele de biciclete acum dezafectate ale Capitalei, se pare că municipalitatea va încerca din nou să amenajeze benzi de bicicliști. De data aceasta însă pistele se mută pe carosabil, pe prima bandă a șoselelor.

Pistelor de biciclete dezafectate pe care s-au cheltuit 10 milioane de euro ar putea fi "mutate" pe carosabil
Pistelor de biciclete dezafectate pe care s-au cheltuit 10 milioane de euro ar putea fi "mutate" pe carosabil

Odată cu reînceperea trasării marcajelor rutiere pe străzile Capitalei, luna aceasta, ar putea fi trasate și piste noi de biciclete. Acestea nu vor mai fi trasate pe trotuar, ca până acum, ci direct pe carosabil.

"Prima arteră pe care se va realiza va fi Splaiul Independenței, pe aproape toată lungimea străzii. Pentru acest lucru prima bandă a străzii va fi îngustată", a declarat pentru B365.ro Ion Dedu, directorul direcției Transporturi din Primăria Capitalei. 

El a adăugat că există și alte străzi pe care vor fi trasate benzile de biciclete, dar până atunci este necesară realizarea unui plan de coordonare a tuturor acestor rute pentru a putea crea o rețea coerentă de transport, în beneficiul bicicliștilor. 

Retrasarea marcajelor rutiere a început în București din 1 martie, după ce bulevardele Capitalei au stat timp de peste un an de zile fără marcaje din cauza unui litigiu în care a fost implicată Administrația Străzilor. 

Ideea de a amenaja pistele de bicicliști pe carosabil nu este una nouă. Încă din vara anului trecut a fost constituită o comisie la nivelul Primăriei Capitalei, în care municipalitatea, alături de reprezentanți ai ONG-urilor, RATB și Brigăzii Rutiere au propus posibilitatea de a muta pistele pe carosabil, după cum anunța la vremea respectivă și B365.ro. Comisia s-a întrunit de mai multe ori în ultimul an de zile, însă nu s-a ajuns la o soluție certă în problema pistelor de biciclete. 

În total în Bucureşti au fost amenajaţi peste 160 de kilometri de piste pentru biciclete, structurate în aproape 40 de tronsoane. Acestea au fost amenajate în două etape: prima, cuprinzând în jur de 10 tronsoane, finalizată în 2008, iar cea de-a doua etapă, cuprinzând aproape 30 de tronsoane, a fost finalizată în 2010. Acestea însumează o investiție totală de peste 10 milioane de lei de la bugetul municipalității. Dintre acestea, Poliţia Rutieră a desfinţat 20 de piste de biciclete din Bucureşti, adică aproape toate pistele nou-amenajate, iar bicicliștiii nu mai au acum voie să circule pe ele

Etichete: piste biciclete bucuresti, realitatea

0/22 COMENTARII
anonimus
11 mar 11:50
+0
VOTURI
-0
Poi de en ori am vazut la stiri aceste piste blocate de masinii pe trotuare ca asta e adevarul nu ai unde sa iti parchezi masina,piste care treceau prin statia RATB,un alt proiect menit sa ne cheltuie banii aiurea sa mai manance si iei ceva ca nu mai au banii pentru..Pe care peste 2 anii daca se apuca il desfinteaza ca nu e bine ca se face aglomeratie..Vino in ITALIA domnule OPRESCU sa iei un exemplu de pista pentru biciclistii..In ce tara traim..Minciuna peste minciuna ,hot langa hot...
Si cu traficul cum ramane ?
09 mar 15:09
+0
VOTURI
-0
Intr-un Bucuresti sufocat de trafic, sa iei - chiar si partial - o banda de circulatie se numeste crima si hartuirea contribuabilului. Nu stiu care-i consilierul ala caruia nu i s-a uscat nici cerneala pe numire, dar astfel de idiotii isi au locul numai la balamuc. Se pare ca asta-i borduriada seria a doua.
Kyrone
07 mar 21:48
+0
VOTURI
-0
"Draga" Domnule Raus, citez din opera dv: ".musai piste pentru imbecilii care au descoperit bicicleta de 2-3 ani...",pentru ca sunt biciclist (am si masina+carnet)nu pot decat sa va spun atat: 1.strazile sunt de utilitate publica(asa sunt inca de pe timpul romanilor (de la ROMA).2.Toti platim taxe si impozite locale.3.pot face si eu aceelasi afirmati: "musai strazi pentru imbecilii care au descoperit mersul cu masina proprie de 2-3 ani..."-nu stiu daca convine unui conducator auto.4.in occident pistele pentru bicilist sunt o realitate de zeci de ani si nu deranjeaza pe nimeni.
New Black
07 mar 21:33
+0
VOTURI
-0
Ce bine, asa vor avea si masinile unde sa parcheze pe bulevard! :rolleyes:

raus are dreptate (mai putin injuriile)
Pe carosabil ?
07 mar 20:22
+0
VOTURI
-0
Da ce vreti sa-i terminati cu totul ? Sa-i ia orice bou in bot cu masina ? Sunteti cel putin cretini !
Astia-s dusi cu capu
07 mar 20:15
+0
VOTURI
-0
Ba da da gropi cand va luati ? Neseriozitate la superlativ, romanul da in gropi de-si rupe masina si astia fac ... piste de biciclete. Ar trebui dati afara si pusi sa plateasca banii aruncati aiurea. Bataie de batjocura !
Insider
07 mar 19:09
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2011/07/10/mobilizare-dati-un-leu-pentru-un-pneu/
info
07 mar 19:06
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2011/07/10/mobilizare-dati-un-leu-pentru-un-pneu/
iulia
07 mar 19:04
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2011/09/04/craiova-uite-pista-nu-e-pista-primarul-solomon-s-a-certat-cu-biciclistii-amenda-500-lei-pentru-sportivi/
iulia
07 mar 19:03
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2012/07/27/capcane-merg-pe-gard-de-drum-ma-tin/
raus
07 mar 17:59
+0
VOTURI
-0
citesc si ma curcesc...'face ceva bun'....'era timpul'....musai piste pentru imbecilii care au descoperit bicicleta de 2-3 ani....si acre, probabil, l-au votat pe securistoidul oprescu...bhai cretini ambulanti...bucurestiul nu are infrastructura pentru piste..ati dat ocazia unui bandit sa fure 10 milioane de euro din banii care ar fi trebuit folositi pentru plantare de copaci(nu panselute cum face alt talhar prin sectorul 1!), pentru un aer mai curat!! ce, pana acum ati murit ca ati pedalat pe strazi???? vreti neaparat sa pedalati pe benzi imprejmuite cu sarna ghimpata..doar asta nu ati cerut...jeguri fara creier si ambalati imbecilizati de manele...eu pedalez de cand ma stiu...fac peste 10 000 de km pe an cu bicla...si nu am simtit nicodata nevoia de 'piste speciale'..de ce?? fiindca cunosc foarte bine regulule de circulatie, le aplic si ma deplasez fara vreo opreliste...de cand cu mizeriile de piste, am fost pe punctul s aucid oameni petrotuarele si asa inguste, pline de masini parcate sau de gropi cadu de la muncipalitate! terminati cu cretinismele !!!! nu-i mai dati ocazia derbedeului de oprescu sa mai fure iara si din nou !!! pedalati linistiti deoarece strazile actuale sunt mai mult decat suficiente pentru biciclete si autoturisme....incetati cu abitia prosteasca de a avea si voi ceva al vostru...cretinii dracului !!!
Sogard
07 mar 16:26
+0
VOTURI
-0
Sa puna si garduri de protectie impotriva cainilor. E un prim pas insa oare ruta asat o sa fie si utilizata?
coana Mitza
07 mar 14:38
+0
VOTURI
-0
#VLAD
nu ma prind daca ai fost ironic sau nu, insa intr-adevar este de necrezut. Doamne Ajuta! In sfarsit se face in acest sens si in Bucuresti!
Bogdan
07 mar 14:37
+0
VOTURI
-0
In loc de marcaj cu scotch, ar trebui puse niste borduri sau stalpisori, altfel vor servi ca parcare pt cocalarii cu avariile puse. Solutia cu ingustatul benzii e buna, treubie descurajat traficul auto.
Dumi
07 mar 13:56
+0
VOTURI
-0
A, uite ca sunt chiar in poza, cu portocaliu. Alea sunt niste mizerii, care nu dureaza.
Dumi
07 mar 13:54
+0
VOTURI
-0
Si sper sa foloseasca marcaje pe bune, ca la cele auto, nu sa puna niste banda penibila, cum au fost astea de pana acum, care se dezlipesc numaidecat, de zici ca-s scotch.
Adrian
07 mar 13:31
+0
VOTURI
-0
Daca nu fac o banda langa carosabil destinata biciclistilor fara sa ia din carosabil degeaba. Vor mari doar problemele de trafic exsitente si numarul accidentelor.
gogu
07 mar 12:58
+0
VOTURI
-0
BRAVO, IN SFARIST MAI FACE SI CEVA BUN OPRESCU
Andrei
07 mar 11:53
+0
VOTURI
-0
E un lucru bun, dar nu foarte practic la noi. Ar trebui ca acea zona de biciclete sa fie delimitata serios de restul carosabilului. Adica pusi niste stalpisori intre banda de biciclete si prima banda auto. Altfel masinile or sa stea fara nici un pic de stres pe banda.
mihai
07 mar 11:13
+0
VOTURI
-0
"Prima stradă pe care se va realiza va fi Splaiul Independenței, pe aproape toată lungimea străzii. Pentru acest lucru prima bandă a străzii va fi îngustată"
vlad
07 mar 08:54
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg, se sacrifica total o banda pt masini pe Splai?? Parca nu imi vine sa cred. Sau noi suntem mai originali si la noi circula si masinile pe pistele astea?? :))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h