Primăria București vrea să cumpere 42 de autobuze electrice pentru 14 trasee din CapitalăPrimăria Capitalei vrea să achiziționeze 42 de autobuze electrice, banii urmând să vină din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat miercuri ședință de îndată pentru aprobarea studiului de oportunitate pentru achiziționarea acestora, termenul limită de depunere a proiectului pentru fonduri europene fiind 21 iunie.

Primaria Bucuresti vrea sa cumpere 42 de autobuze electrice pentru 14 trasee din Capitala
Primăria București vrea să cumpere 42 de autobuze electrice pentru 14 trasee din Capitală

"Municipiul Bucureşti este solicitant eligibil pentru accesare fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3. (...) Luând în considerare H.C.G.M.B. nr.630/2017 privind aprobarea documentației tehnico-economice (studiu de fezabilitate) pentru introducerea de autobuze electrice în sistemul de transport public de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, prima etapa poate fi sustenabilă din toate punctele de vedere – achiziționare 42 de autobuze electrice cu costuri minime şi fără investiții și avize suplimentare. Având în vedere închiderea apelului de proiecte pentru Axa prioritară 3, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, în data de 21.06.2018, ora 12.00, precum şi luând în considerare prevederile Ghidului Solicitantului referitoare la obligativitatea depunerii unei Hotărâri de Consiliu General prin care se aprobă acest studiu de oportunitate, anexa la cererile de finanțare, se impune convocarea şedinţei de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru data de 20.06.2018", se arată în proiectul de hotărâre.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că pe 19 iunie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADITPBI) a transmis studiul de oportunitate "Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe 14 trasee în Municipiul Bucureşti", elaborat de o echipă mixtă formată din experţi din cadrul RATB şi din cadrul ADITPBI.

Etichete: autobuze electrice, Bucureşti, Capitală, cumparare autobuze electrice, traseu autobuze electrice

0/4 COMENTARII
nnnx
21 iun 17:53
+0
VOTURI
-0
@Gigi.Să mănânci tu căcatul ăsta.
MARINELU
21 iun 10:01
+0
VOTURI
-0
Ne-am saturat de minciuni si promisiuni.
gigi
21 iun 07:52
+0
VOTURI
-0
Ia lasa bre biciclistii in pace, ca e ecologici, nu polueaza. Masinile parcate peste tot pe trotuare, aleile blocurilor, in dreptul trecerilor de pietoni, nu te deranjeaza? Nu mai zic de taranii care te si claxoneaza cu tractorul 4x4 pe trotuar. Noroc ca petitiile voastre nu fac nici macar cat un c...t.
nnnx
20 iun 16:43
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de bicicliștii ce călăresc bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni și pe aleile parcurilor! https://petitieonline.net/petitie/02366149 Distribuiți!La cât mai mulți semnatari!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE