Primăria Capitalei a aprobat PUZ-ul pentru al doilea magazin IKEA din BucureştiPrimăria Generală a Capitalei a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru magazinul IKEA de pe Bulevardul Theodor Pallady. Inaugurarea celui de-al doilea magazin din România este prevăzută pentru finele lui 2018.

Primaria Capitalei a aprobat PUZ-ul pentru al doilea magazin IKEA din Bucuresti
Primăria Capitalei a aprobat PUZ-ul pentru al doilea magazin IKEA din Bucureşti

Retailerul de mobilă suedez IKEA a obţinut PUZ-ul pentru cel de-al doilea magazin pe care îl va construi în România, în Bucureşti, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, a anunţat compania, potrivit economica.net.

Urmează depunerea documentației pentru autorizația de construcție astfel încât, la finele lui 2018 unitatea să poată fi inaugurată.

"Ne bucurăm să vedem progresul planurilor de expansiune din România și acest lucru se datorează eforturilor colegilor noștri din echipa de Property and Expansion. Mulțumim Primăriei Generale a Capitalei pentru o bună colaborare. Următorul pas este să depunem documentația pentru autorizația de construcție și, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018," a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South-East Europe.

Aflat în partea de est a Bucureștiului, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, cel de-al doilea magazin IKEA din România va fi construit pe piloni, va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă, în urma unei investiții de 80 de milioane de euro – reprezentând valoarea cumulată a terenului și a construcției.

Compania vrea să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală și panouri solare integrate în construcție. Mai mult, vor fi instalate stații de încărcare pentru mașini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deșeuri, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerințele legale.

Etichete: IKEA, IKEA București, magazin IKEA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE