Primarul interimar: Bucureştiul are bani pentru energie termică doar până la sfârșitul anuluiPrimarul general interimar al Capitalei anunţă că Bucureştiul are bani pentru energie termică doar până la sfârșitul anului. Edilul-şef interimar s-a întâlnit cu vicepremierul pentru a solicita bani de la Guvern pentru furnizarea căldurii în Capitală.

Primaria Capitalei a cerut bani de la Guvern pentru furnizarea caldurii in Bucuresti
Primăria Capitalei a cerut bani de la Guvern pentru furnizarea căldurii în Bucureşti

Răzvan Sava, primarul general interimar, s-a întâlnit joi cu vicepremierul Vasile Dîncu, pentru a solicita Guvernului sprijin financiar în vederea asigurării continuității serviciului de alimentare cu energie termică a Bucureștiului în sezonul rece 2015-2016.

Conform Hotărârii Guvernului nr 325/2006, autoritățile locale pot beneficia de un ajutor financiar de urgență din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.

"Astăzi, Bucureștiul are rezerve financiare pentru a acoperi alimentarea cu energie termica a orașului doar până la sfârșitul anului. Creditul obținut de la Ministerul de Finanțe și măsurile financiare luate de Primărie nu acoperă necesarul pentru buna funcționare a sistemului centralizat de încălzire al Capitalei pentru tot sezonul rece 2015-2016. Îi mulțumesc public vicepremierului României, Vasile Dîncu, pentru deschiderea la dialog și pentru implicarea în soluționarea problemelor Bucureștiului", a declarat primarul general Răzvan Sava.

La întâlnire, Primarul Capitalei, Răzvan Sava, a solicitat sprijin financiar din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru a acoperi diferențele de cheltuieli pentru serviciul de alimentare cu agent termic al Capitalei, necesar în sezonul rece 2015-2016.

Vicepremierul Vasile Dîncu a dat asigurări bucureștenilor că Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu Primăria Generală vor cauta soluții pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu agent termic al Capitalei, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a mai primit, joi, 37 de milioane de lei de la Primăria Capitalei, sub formă de subvenţie, pentru asigurarea căldurii în Bucureşti. Banii provin de la Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB).

Etichete: căldură, caldura bucuresti, primar general

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h