Primăria Capitalei a început instalarea luminițelor de Crăciun.Ce va folosi pentru iluminatul festivCea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an pentru iluminatul festiv în Bucureşti sunt cele de anul trecut, iar procesul de montare este unul laborios şi urmează să fie finalizat până la sfârşitul lunii noiembrie, anunţă Primăria Capitalei.

Primaria Capitalei a inceput instalarea luminitelor de Craciun.Ce va folosi pentru iluminatul festiv
Primăria Capitalei a început instalarea luminițelor de Crăciun.Ce va folosi pentru iluminatul festiv

Conform unui comunicat PMB, precizările vin în urma apariţiei în spaţiul public a unor materiale referitoare la pregătirile pentru iluminatul festiv de sărbători, în Capitală.

Potrivit sursei citate, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti are "obligaţia contractuală de a presta serviciul public de iluminat festiv", ca parte a Contractului de delegare a serviciului de iluminat public încheiat cu PMB. Astfel, în eventualitatea în care nu ar presta acest serviciu, "compania riscă rezilierea contractului de delegare", pentru neîndeplinirea sarcinilor care îi revin, reiese din comunicat.

"Cea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an sunt cele de anul trecut, aşadar nu presupun o nouă achiziţie. Cu privire la calendarul procesului de montare a ornamentelor, precizăm că acesta a început pe 6 octombrie, cu întârziere faţă de anul trecut, când a demarat pe 25 septembrie. Procesul de montare a instalaţiilor de iluminat festiv este unul laborios, de aceea timpul optim de începere, din punct de vedere tehnic, ar fi fost luna septembrie. Durata este calculată pentru a finaliza procesul la sfârşitul lunii noiembrie", a precizat PMB.

Conform sursei citate, durata procesului este "similară" cu a altor capitale europene, în condiţiile în care în anul 2019 Parisul a început montarea instalaţiilor la sfârşitul lunii septembrie.

"Şi alte municipii din ţară începeau instalarea ornamentelor de Sărbători în cursul lunii octombrie, anul trecut, însă este vorba despre oraşe cu o suprafaţă mult mai mică şi un număr de instalaţii mult inferior faţă de Capitală: Sibiu - 17 octombrie, Suceava - 19 octombrie, Craiova - 25 octombrie", a menţionat sursa citată.

Etichete: Bucureşti, iluminat festiv, luminițe de Crăciun, pmb, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE