Primăria Capitalei a stabilit care sunt bulevardele unde se vor amenaja benzi unice pentru autobuzePrimăria Generală a Bucureştiului analizează în această perioadă posibilitatea amenajării a 20,5 kilometri de benzi destinate exclusiv circulaţiei autobuzelor, pe 12 artere importante din nordul, centrul şi vestul Capitalei.

Autobuze RATB
Autobuze RATB

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a propus Primăriei Generale a Capitalei demararea unui proiect pilot de amenajare a 20,5 kilometri de benzi rutiere, destinate exclusiv transportului public de persoane.

Astfel, RATB susţine crearea unor tronsoane unice pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Lascăr Catargiu, bulevardul Gheorghe Magheru, bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, bulevardul Decebal, Splaiul Independenţei, bulevardul Dimitrie Cantemir, bulevardul Tineretului, Calea Văcăreştilor şi bulevardul Iuliu Maniu.

,,Având în vedere avantajele instituirii benzilor dedicate transportului public şi anume îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie a mijloacelor de transport, optimizarea exploatării acestora, reducerea consumului de combustibil, scurtarea duratei cursei între zonele de interes, creşterea confortului oferit şi nu în ultimul rând diminuarea poluării, care au ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor de transport public prin creşterea gradului de atractivitate al acestuia, RATB a propus autorităţilor locale delimitarea acestor tronsoane de circulaţie, în lungime totală de 20,5 kilometri", se arată într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

Aceste propuneri vor fi analizate de specialişti ai Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, în colaborare cu Poliţia Rutieră, urmând a se stabili în perioada următoare de când vor fi delimitate benzile unice.

Etichete: benzi pentru ratb, benzi RATB, benzi transport in comun, Primăria Capitalei, RATB

0/3 COMENTARII
Vama
25 Aug 11:17
+0
VOTURI
-0
Foarte bine dar … o sa aplica legea? Politisti oricum nu respecta legea: parcare pe trotuar este interzisa, pe trecere de pietonie parcare e interzisa, dar…..
Si banda 1 de circulatie pe blv Bratianu a devinit parcare. Si politistii?....... mananca covrigi....
Trist.
Gabi
25 Aug 11:00
+0
VOTURI
-0
pai sudul are metrou, estul are doua metrouri... nordul e supra aglomerat de corporatisti...
sunt curios daca "specialistii" vor elimina parcarea langa trotuar pentru aceste "benzi"... ca in unele zone, daca le iei oamenilor parcarea...
Ilie
25 Aug 09:06
+0
VOTURI
-0
ok, deci Nord -> Centru, si o parte din Vest. Restul?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE