Primăria Capitalei a trasat noi piste pentru biciclişti. VEZI NOILE TRASEEBicicliştii vor avea la dispoziţie noi trasee în centrul Capitalei. Conform unui studiu comandat de Primăria Capitalei, noi piste pentru biciclişti vor fi trasate de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Unirii, dar şi pe Splaiul Independenţei şi Bulevardul Unirii. 

Primăria Capitalei va trasa noi piste pentru biciclişti în zona centrală a Bucureştiului. Potrivit unui studiu comandat de municipalitate, prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei noile piste pentru biciclete vor fi realizate pe următoarele trasee:

- Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - strada Academiei - Centrul Vechi - Piaţa Unirii. 

- Piaţa Unirii - Bd. Unirii până la Biblioteca Națională

- Piața Unirii - Splaiul Independenței până la intersecția cu strada B.P. Hasdeu

- Piața Victoriei - strada Buzești - Strada Berzei - Strada Vasile Pârvan până la intersecția cu B.P. Hasdeu. 

Pe lângă aceste trasee cuprinse în studiul menționat mai sus, primarul Oprescu a mai anunțat și altele noi. "Vor fi piste pentru biciclete pe Berzei-Buzești- Uranus și Bd. Liviu Rebreanu, după ce vor fi reabilitate. O să fac până la urmă și traseul de la Grădina Zoologică, mai ales că anul viitor vom moderniza Grădina Zoologică", declara în octombrie primarul general, Sorin Oprescu.

Piste pentru bicicliști vor fi amenajate și pe strada pictor Arthur Verona, între Bd. Magheru și strada Xenopol.În acest sens se vor executa o serie de lucrări care prevăd: amenajarea unei infrastructuri noi, refacerea finisajului de suprafaţă cu paviment, asigurarea accesului în spaţiile publice al persoanelor cu dizabilităţi motorii, instalarea de mobilier urban, crearea de spaţii verzi integrate ca mobilier urban şi racordarea carosabilului cu străzile intersectate cu care se va face cu pantă de maximum 8 %.

Edilul-șef spune că pentru noile piste va cheltui mult mai puțin decât în trecut. "Vor costa de două ori mai puțin decât au costat pe vremuri", a spus Oprescu.

Primăria a amenajat în anii trecuți 40 de piste de biciclete. Costul total a fost de 10 milioane de euro. Dintre acestea, au mai rămas doar trei, din zona Prezan - Herăstrău. Restul au fost declarate ilegale și închise de Brigada Rutieră pentru că puneau în pericol siguranța pietonilor, iar acum bicicliștii sunt obligați de codul rutier să circule pe carosabil.

Etichete: Bucureşti, Capitală, piste biciclete, piste biciclişti, Primăria Capitalei, realitatea, studiu

0/8 COMENTARII
Raluca
30 Jan 09:17
+0
VOTURI
-0
Ma enerveaza la culme biciclistii, zici ca sunt niste * pe 2 roti, cum dau ei antipatic din piciorusele lor de broasca, si cum se aprind nevoie mare cand cineva cu masina se baga in trafic si le "taie" calea (la 15-20m), de parca ar avea nevoie de distanta unui tren sa franeze. Intai sa platiti taxe de drum in accize, dupa aia sa faceti scandal si sa SMULGETI INCA O BANDA DIN STRADA, NESIMTITILOR!!! URA VA CRESTE FATA DE BICICLISTI (*) ENORM!!!
bogdan
13 Dec 15:27
+0
VOTURI
-0
Noi, bucurestenii, ar trebui sa intelegem mai bine, poate, ca orasul asta are destule probleme. Cand cainii maidanezi ajung sa omoare un copil in parc, noi ne revoltam ca nu avem piste pentru bicilete ? Oare Oprescu nu e dator sa lupte mai intai cu mafia din ONG-uri decat sa raspunda biciclistilor ?
seby
13 Dec 15:27
+0
VOTURI
-0
Bucurestiul nu e nici Amsterdam, nici Londra, iar nici drumurile din Romania nu sunt ca Germania si nici soferii ca in Estonia. Daca ultimele probleme ale Bucurestiului ar fi fost dupa 5 ani de cand e Oprescu la primarie, pistele pentru biciclisti as fi fost de acord cu protestul bicilistilor. Totusi, eu l-am ales pe Oprescu ca sa finalizeze drumurile si pasajele, sa reabiliteze scolile si spitalele in continuare. Am putea sa fim ceva mai atenti la prioritati. Altfel, cred ca am merita un nou Videanu, care sa ne faca borduri si piste de biciclete.
ciumpalac
13 Dec 15:26
+0
VOTURI
-0
Or avea biciclistii durerile lor, dar sunt din seria"tara arde si babele se piaptana". Sunt multe in fisa de lucru a lui Sorin Oprescu, acum cand iarna de "zambeste" de dupa colt; biciclistii mai pot astepta.
Fox
12 Dec 23:22
+0
VOTURI
-0
Foarte bine! Unde e loc sa se faca! Unde nu, nu! Nu pistele lipsesc ci aplicarea legii de catre politisti! Exista legislatie rutiera, nu prea e citita insa in egala de masura si de biciclisti si de pietoni. Ieri am vazut un biciclist ce a trecut pe rosu! Ce e ala semafor? Era sa dea si peste un pieton ce trecea pe verde. Dar el, biciclistul, se grabea!
Rosuarterial
12 Dec 16:35
+0
VOTURI
-0
Pistele acestea sunt trase de mult .
Nu au marcaje rutiere pentru soferi de interzicerea parcarii si sunt ocupate 90% din timp de masini parcate pe ele.
Mircica
12 Dec 14:15
+0
VOTURI
-0
Pentru familia oprescu, sa ne amintim de tatal lui oprescu:
http://www.ziare.com/stiri/justitie/ccr-a-decis-crimele-tortionarilor-nu-se-prescriu-1272556
vlad
12 Dec 10:39
+0
VOTURI
-0
Chiar sunt curios cum o sa le faca pe Splai :), iarasi le traseaza pe trotuare? pe malul raului? tot ilegale ar fi. Mi se pare atat de amuzant modul in care se exprima Oprescu, asa ca si cum ar trebui acum sa-i fie eterni recunoscatori ciclistii lui pt astia 3 km de piste :). Trebuie raspandite traseele astea in tot Bucurestiul si dupa 5 ani de primarie ar fi trebuit sa existe deja un plan pt asta.... dar de fapt tot planul lui e sa adauge piste doar pe bulevardele nou renovate. Abia astept sa vad daca sunt functionale :) .... zicea ca face si pe Soseaua Iancului dar in planul pe care l-au inceput nu sunt prevazute.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE