Primăria Capitalei ar putea cumpăra Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3, retrocedat în 2009Primăria Capitalei ia în calcul varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3, restituit fostului proprietar în 2009, când primar general era Sorin Oprescu, dacă nu se va ajunge la o înţelegere pentru schimbul de terenuri cu proprietarul.

Ce se va intampla cu Parcul Emil Garleanu din sectorul 3 al Capitalei
Ce se va întâmpla cu Parcul Emil Gârleanu din sectorul 3 al Capitalei

"Pe lângă posibilitatea schimbului de terenuri, Primăria Bucureşti analizează în acest moment şi varianta achiziţionării terenului în suprafaţă de 2.914 de metri pătraţi din strada Gârleanu", anunţă reprezentanţii primăriei.

Ei precizează că, dacă ar rămâne la varianta schimbului de terenuri cu proprietarul parcului, municipalitatea ar trebui să ofere la schimb un teren cu aproximativ 400 de metri pătraţi mai mare decât cel din Parcul Emil Gârleanu, adică un teren de 3.324 de metri pătraţi din strada Vulcan Judeţul, aşa cum arată rapoartele de evaluare întocmite de experţii atestaţi ANEVAR.

Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3 al Capitalei, cu suprafaţa de 2.914 metri pătraţi, a fost retrocedat proprietarului printr-o dispoziţie din 2009 a fostului primar Sorin Oprescu. Municipalitatea spune că pe acest teren Primaria sectorului 3 a amenajat spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii, fără respectarea legislaţiei şi fără să ţină cont că acel teren era în litigiu. Conform Direcţiei de Urbanism a Primăriei Capitalei, terenul respectiv este inclus într-o zonă amenajată ca spaţiu verde, cu locuri de joacă, fiind inventariat în Registrul Spaţiilor Verzi.

Primarul Capitalei a anunţat, la începutul lunii aprilie, că va constitui un grup de lucru care să găsească soluţiile legale de recuperare a terenurilor din parcuri care au fost retrocedate din 2001, pe cale administrativă sau prin hotărâri ale instanţei, respectiv 36 de hectare de teren în parcuri, recuperate de proprietari în perioada 2001-2013 şi 23,5 hectare de spaţii verzi şi terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă, restituite conform legilor proprietăţilor în perioada 2001-2017.

Gabriela Firea spunea că va solicita primarilor celor şase sectoare o situaţie centralizată a spaţiilor verzi şi a terenurilor pe care au fost amenajate locuri de joacă şi care, ulterior, au deveni proprietate privată prin retrocedare.

Conform Primăriei Capitalei, în perioada 2001 - 2013, suprafaţa totală de spaţii verzi din parcuri retrocedată este de peste 361.000 de metri pătraţi.

Astfel, în Sectorul 1 a fost restituită în natură o suprafaţă de aproximativ 33.000 de metri pătraţi din parcurile Herăstrău, Bordei şi Clucerului, în Sectorul 2 - aproximativ 103.000 de metri pătraţi din parcurile Circului, Verdi şi Plumbuita, în Sectorul 3 - aproximativ 126.000 de metri pătraţi din parcurile Alexandru Ioan Cuza şi Gârleanu, în Sectorul 4 - aproximativ 76.000 de metri pătraţi din Parcul Tineretului), în Sectorul 5 - peste 3.000 de metri pătraţi din parcurile Izvor-Coşbuc şi Sebastian), iar în Sectorul 6 - peste 651 de metri pătraţi din Parcul Grozăveşti.

De asemenea, suprafaţa totală restituită în natură conform Legii 10/2001, care reprezintă spaţii verzi sau locuri de joacă, este de aproximativ 235.000 de metri pătraţi.

Potrivit unei situaţii estimative privind spaţiile verzi şi cu locuri de joacă restituite în natură proprietarilor, în Sectorul 1 a fost retrocedată o suprafaţă de 2. 123 metri pătraţi, în Sectorul 2 - 13.276 metri pătraţi, în Sectorul 3 - 165.688 metri pătraţi, în Sectorul 4 - 40.220 metri pătraţi, în Sectorul 5 - 2.760 metri pătraţi şi în Sectorul 6 - 11.155 metri pătraţi.

Etichete: emil garleanu, parcul emil gârleanu

0/6 COMENTARII
FA SI TU BANI DIN INTERNET
13 Jun 00:54
+0
VOTURI
-0
SALUT ! , VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ?

Nici eu nu am crezut ca este real , dar am ajuns sa fac 50 de euro pe zi !
Intamplator am gasit un joc browser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu bani reali. Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 4000 mii de euro. INITIAL VA TREBUI SA CUMPERI ZIARE APOI SA LUPTI DE 10 ORI SI SA MUNCESTI, dupa aceste activitati vei primi sume de bani ,iar tu le vei investii in propriile afaceri. Evident acesta necesita timp, la inceput bugetul tau va fi in jur de 3-4 lei pe zi. Totusi investind banii progresiv, dupa 2-3 saptamani poti ajunge la sume de 100-200 lei pe zi si tot asa. Tu decizi cand sa iti retragi banii pe card sau prin alte operatiuni bancare. Te astept , click : bit.ly/2gZQiP0
( daca nu merge sa dai click copiaza link-ul si pune-l in casuta de url sus si dai enter )
....fgsad34
@doru
12 Jun 13:52
+0
VOTURI
-0
Stimate domn nu il ingit de loc pe Cris dar in acest caz ii dau dreptate. Cum se face ca ori ce bucatica de spatiu verde este solicitata pentru a fi restituita a sa zisului proprietar ( mai corect a in-s-pea mie spita de la caruta sau unuia care a cumparat dreptul litigios ). Este prea batator la ochi.
Marea majoritate cand au fost deposedati au primit despagubiri fie apartamente fie bani.
Si cei demolati pe Vacaresti au primit ap. la schimb dar dupa revolutie s-au adresat instantei ca vor terenu si prin coruptia judecatorilor l-au obtinut.
Si in parcurile Herastrau si Cijmigiu s-au gasit uni sa revendice terenuri. Aceste parcuri au fost construite cu mult inainte sa vina comunictii.
DDDD
08 Jun 15:24
+0
VOTURI
-0
50 GB spatiu de stocare pe Dropbox doar pentru conturile noi:

Detalii si activare oferta: https://www.facebook.com/promotiireducerivouchere/posts/1351317708317809
doru
08 Jun 13:07
+0
VOTURI
-0
Boul site-ului loveste din nou ! Bai Cris, comunist sarac si milog, daca parcul a apartinut cu acte in regula cuiva, ori il lasi sa construiasca, ori il expropriezi platind pretul pietei.
Asa functioneaza lucrurile in capitalism.
Tu, fiind prost si sarac (astea doua merg in cele mai multe cazuri impreuna), abia permitandu-ti o mancare ieftina si proasta, ai vrea ca nimeni sa nu se bucure de bani !
altul
08 Jun 10:51
+0
VOTURI
-0
Cum kkt se retrocedeaza parcuri? Am auzi mai nou ca si parcul Nicolae iorga va fi matrasit. urmeaza Herastrau in curand. Taiem tot. In ziua in care ultimul pom va fi taiat isi vor da seama ca nu pot respira bani..
Cris
07 Jun 20:01
+0
VOTURI
-0
Trebuia interzisa prin Lege retrocedarea de terenuri in parcuri si amenajarea de diverse chestii pe spatii verzi. Aceste asa-zise retrocedari (adevarate focare de spaga) ar trebui nationalizate, urmand ca cei indreptatiti sa primeasca teren arabil in extravilanul localitatilor, pe care sa poata cultiva doar cereale (fara constructii) timp de 20 de ani.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE