Primăria Capitalei caută un CITY MANAGER. Care sunt criteriile pentru ocuparea postuluiPrimăria Municipiului București (PMB) anunță organizarea concursului pentru ocuparea postului contractual de administrator public, dosarele de candidatură fiind acceptate până pe 18 mai.

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

Conform anunțului publicat pe site-ul PMB, la secțiunea angajări, candidații trebuie să aibă studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă; vechime de minim trei ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției; experiență de minim trei ani în funcții de conducere; abilități de comunicare și adaptabilitate la situații neprevăzute, capacitate de analiză și sinteză; capacitate de exprimare în cel puțin o limbă de circulație internațională (cel puțin nivel mediu); aptitudini legate de procesul decizional, de organizare și coordonare.

Criterii pentru ocuparea postului sunt: cetățenia română sau a altor state membre UE sau a statelor aparținând Spațiului Economic European, precum și domiciliul în România. De asemenea, sunt necesare: cunoașterea limbii române, scris și vorbit; capacitate deplină de exercițiu; o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale. Nu sunt acceptați candidații care au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, de fals ori a unor fapte de corupție.

Proba scrisă se va desfășura pe 25 mai, iar interviul va avea loc ulterior, în termen de cel mult patru zile lucrătoare.

Din bibliografia pentru concurs fac parte Constituția României și 38 de legi, ordonanțe, ordonanțe de urgență, hotărâri de guvern sau hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București, printre care și Legea 215/2001 a administrației publice locale, Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică sau Codul muncii.

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, pe 28 februarie, cu înființarea funcției de administrator public la nivelul municipiului București, în cadrul aparatului de specialitate al primarului general, în subordinea directă a edilului.

"Astfel, în funcție de numărul și importanța atribuțiilor delegate, administratorul public poate organiza, coordona și gestiona activitatea Primăriei Municipiului București, fiind un partener al managementului la vârf în procesul de adoptare a deciziilor strategice. Primarul general al municipiului București poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Administratorul public îndeplinește orice alte atribuții specifice postului, încredințate de primarul general al Municipiului București prin act administrativ, notă internă, sau care rezultă din modificările legislative care reglementează domeniul de competență", se arată în hotărâre.

Conform expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, "administratorul public reprezintă o funcție specifică administrației publice locale care s-a consolidat, de-a lungul timpului, în țări care dispun de o administrație modernă și eficientă, scopul introducerii acestei funcții fiind acela de a profesionaliza administrația locală prin îmbunătățirea și fluidizarea sistemului de furnizare a serviciilor către cetățeni".

Etichete: city manager, city manager bucuresti, pmb, Primăria Bucureşti, Primăria Capitalei

0/3 COMENTARII
ion
05 May 12:07
+0
VOTURI
-0
Rezultatul va confirma sau infirma, insa exista aceasta prezumtie avand in vedere cerintele de calificare extrem, extrem de slabe, timpul redus de la data anuntului pana la data concursului, precum si caracterul ciudat de ocult al acestui anunt de angajare. Nu isi face nimeni iluzii in sensul ca procedura de concurs este menita sa aduca un city manager cinstit si capabil.
andrei
04 May 13:11
+0
VOTURI
-0
Este un post creat pentru lins seful superior si nu numai, si sigur cu multi bani .Dar ce atributii ar avea foarte clar nu vad. Si bineneteles daca se poate sa fie membru dintr-un partid de lins undeva.
Cris
03 May 22:31
+0
VOTURI
-0
Sa nu fie un post special creat pentru sluga de Constantin Mitache - fostul city manager al lui Robert Negoita, fost colector sef de spaga la sectorul 3, actual lacheu al Gabrielei Firea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE