Primăria Capitalei cumpără bărcuţe şi caiace de 1,8 mil. lei de la o firmă din VoluntariPrimaria Capitalei achizitionează bărcuţe, vaporaşe, caiace şi hidrobiciclete pentru activităţi de agrement pe lacurile Floreasca şi Tei de la o firmă care distribuie cornuri şi mere în şcoli. Valoarea contractului este de circa 1,8 miliioane lei. Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, firma are sediul în Voluntari, iar administrator este o anume Adriana Pandele.

Lacul Floreasca
Lacul Floreasca
Foto: hotnews.ro

UPDATE 19.18 Într-un răspuns adresat hotnews.ro, Gabriela Firea a explicat că licitaţia a fost organizată de fostul primar interimar.

"Licitatia a fost organizata de fostul primar interimar. Am inteles ca a participat o singura firma. Nu cunosc detaliile tehnice referitor la organizarea licitatie fiindca nu eram la vremea respectiva la Primaria Capitalei. Familia mea nu are nicio legatura cu aceasta firma, nu ii cunoastem, nu am auzit de ei. Sunt foarte multe nume Pandele in Ilfov. O sa ma interesez de ce a participat o singura firma la licitatie. Orice institutie a statului poate sa faca verificari ca nu exista nicio legatura intre aceasta firma si familia mea si chiar ii rog sa faca asta", a declarat Gabriela Firea.

Potrivit site-ului de licitatii publice, valoarea contractului este de circa 1,8 miliioane lei, licitatia fiind câştigată de singura firmă participantă, ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL. Până acum firma distribuia cornuri şi mere în şcolile din judeţele Ialomiţa, Teleorman, şi în sectoarele 2 si 3 din Capitală, dar şi alte produse alimentare în mai multe spitale din Bucureşti şi unităţi militare, având zeci de contracte cu statul.

De cele 1,8 milioane lei, municipalitatea ar urma să achiziţioneze: 32 echipamente windsurfing, 30 echipamente Kite-surfing, 20 de caiace cu un loc, 20 caiace cu două locuri, 50 de bărcuţe, 50 de hidrobiciclete, 8 turnuri pentru salvamari şi echipamentul necesar pentru intervenţii, 72 biciclete şi un vaporaş turistic.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, firma are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie. Are doi angajaţi, iar in 2015 a avut o cifră de afaceri de 4.299.596 şi profit net 19.787, scrie hotnews.ro.

Firma are sediul pe Str. GALATA nr. 55, Oraş Voluntari.

SC Astra Bucuresti & Co Prod SRL este deţinută de Emilia Zimbreşteanu - care are 25% din acţiuni şi de către Adriana Pandele, cu 75% la sută din acţiuni, care e şi administratorul firmei.

Etichete: activităţi agrement lac floreasca, adriana pandele, contract primăria capitalei, Gabriela Firea, lac floreasca, lac tei, Primăria Capitalei, proiect lac tei

0/5 COMENTARII
Sunday723
05 Jul 11:31
+0
VOTURI
-0
Nu fiți răi... Măcar o să avem un super transport local gratuit, ca să mergem să vedem bărcuțele astea minunate. Este cel mai bun lucru pentru București, nu?
vlad
05 Jul 10:29
+0
VOTURI
-0
Mda, pai datorita obiectului de activitate inregistrat nici nu ar fi trebuit sa aiba voie sa participe la licitatie!! E atat de simplu. Astia devin prin treaba asta pur si simplu intermediari... ce e mai simplu de-atat?? Baga si un profit de 50% doar miscand marfa.

Ce mi se pare fascinant este ca se cumpara 30 de echipamente de kitesurfing, dar doar 20 de kaiace... pe ce logica oameni buni??? Pe ce logica?? :)) Windsurfing si Kitesurfing?? Pe lacuri in Bucuresti??? chiar bate vantul suficient de tare pt asa ceva?? Are sens sa le practici fara valuri??? Incredibil. E clar abuz in serviciu aici, ar trebui sesizat DNA-ul
Secu
05 Jul 07:50
+0
VOTURI
-0
Romanasul s-a uitat prea mult la Latrina 3 si a devenit paranoic. Indiferent cine ar fi primar si orice ar incerca sa faca, este spaga, contracte dubioase, comisioane. Asa ca mai bine sa nu se faca nimic.
Cris
04 Jul 20:46
+0
VOTURI
-0
Gata, e semn ca bucatareasa isi intra in paine. Contracte dubioase in voluntari, ca moare Bucurestiul dupa barcute.
qwert
04 Jul 19:26
+0
VOTURI
-0
- piata sudului de la 80% la 63% apoi la 53%, amanare cu 3 an ia termenulu ide finalizare
- autobuze SH
- toaletare pomi in plina vara
- interzicere concerte, evenimente
- incep sa apara contracte cu persoane pe care le cheama pandele si sunt din voluntari

Incepe bine Doamna..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE