Primăria Capitalei îi ia lui Becali serviciile de întreținere a gazonului de pe Arena NaționalăPrimăria Capitalei anunţă că, în perioada următoare, Direcţia Generală de Investiţii va demara o procedură de licitaţie publică în ceea ce priveşte serviciile de mentenanţă şi întreţinere a suprafeţei de joc de pe Arena Naţională.

Primaria Capitalei ii ia lui Becali serviciile de intretinere a gazonului de pe Arena Nationala
Primăria Capitalei îi ia lui Becali serviciile de întreținere a gazonului de pe Arena Națională

Precizările au fost făcute după ce în presă au apărut informaţii referitoare la protocolul dintre SC FCSB SA a lui Gigi Becali (nașul de cununie al Gabrielei Firea) şi Primăria Municipiului Bucureşti, privind serviciile de mentenanţă şi întreţinere a terenului de pe Arena Naţională.

PMB a precizat, printr-un comunicat de presă, că informaţiile care circulă în spaţiul public pe acest subiect sunt "false".

"Conform legislaţiei române în vigoare, acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achiziţie publică. Protocolul încheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o soluţie temporară pentru soluţionarea unei situaţii punctuale, în ceea ce priveşte întreţinerea gazonului Arenei Naţionale. Prin acest protocol, Primăria Municipiului Bucureşti nu mai investeşte bani din bugetul propriu pentru menţinerea suprafeţei de joc la standarde optime de funcţionare. Astfel, conform protocolului, FCSB plăteşte în compensarea parţială a chiriei costurile întreţinerii şi mentenanţei suprafeţei de joc la standarde optime, conform solicitărilor UEFA", se arată în comunicatul PMB.

Primăria Capitalei precizează că nu a avut nicio implicare în decizia FCSB de alegere a companiei care execută serviciile de întreţinere. În ceea ce priveşte costurile de întreţinere a gazonului, primăria a anunţat că fiecărei facturi a prestatorului şi implicit fiecărei solicitări de compensare îi sunt ataşate situaţii de lucrări şi activităţi prestate şi certificate din punct de vedere calitativ şi cantitativ de către reprezentanţii ALPAB şi PMB.

"Referitor la comparaţia dintre costurile de întreţinere a terenurilor de antrenament din administrarea FCSB şi costurile de întreţinere a suprafeţei de joc de pe Arena Naţională, menţionăm faptul că suprafaţa de joc de pe arenă trebuie menţinută la standarde UEFA, pentru a putea fi utilizată în timpul competiţiilor sportive şi necesită anumite operaţiuni care depăşesc din punctul de vedere al rigorilor tehnice procedurile de întreţinere a unei suprafeţe de antrenament, indiferent de dimensiunea acesteia. Menţionăm faptul că, în ultimele 8 luni, reprezentanţii UEFA au lăudat în nenumărate rânduri suprafaţa de joc de pe Arena Naţională (fapt ce se poate vedea din rapoartele emise de către aceştia), apreciind ca fiind a doua suprafaţă de joc pe iarbă naturală la standarde, din Europa, după stadionul din Roma", susţine comunicatul PMB.

PMB a mai precizat că valoarea contractului cu UTI, firma care se ocupa anterior de mentenanţă, "a fost foarte mare comparativ cu serviciile deficitare şi incomplete" oferite.

"PMB prin Direcţia Generală Investiţii a evaluat în detaliu acest contract, prin care UTI presta doar servicii de consultanţă - mentenanţă preventivă şi nu de mentenanţă corectivă şi reparaţii aşa cum prevedea acordul-cadru mai sus menţionat. Din cauza unei mentenanţe deficitare, suntem în situaţia de a face investiţii şi reparaţii pentru a aduce Arena Naţională la parametrii optimi", se arată în comunicat.

Gazeta Sporturilor a publicat luni un articol conform căruia mentenanţa terenului de pe Arena Naţională a fost cedată, fără licitaţie publică, în noiembrie 2017, clubului de fotbal FCSB, lucrările de întreţinere propriu zise fiind efectuate de fapt de firma Cris Garden. Detalii, aici. 

Etichete: cris garden arena nationala, fcsb gazon arena nationala, gabriela firea fina gigi becali, gazon arena nationala, gigi becali gazon arena nationala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE