Primăria Capitalei începe negocierile pentru achiziţionarea Parcului Verdi de la actualul proprietarPrimăria Capitalei va începe negocierile pentru achiziţionarea Parcului Verdi cu actualul proprietar al terenurilor din Sectorul 2, Dragoş Săvulescu, fost acţionar la Clubul Dinamo, condamnat în primă instanţă anul trecut la trei ani de închisoare cu suspendare alături de Radu Mazăre.

Parcul Verdi
Parcul Verdi

Proiectul a fost aprobat cu 49 de voturi „pentru" şi o abţinere.

Potrivit proiectului de hotărâre, proprietarii vor să vândă cele şase terenuri din Sectorul 2 în suprafaţă totală de 33.715 metri pătraţi care formează Parcul Verdi. Suprafaţa a fost retrocedată în urmă cu mulţi ani, însă a rămas nefolosită: spaţiul verde este neîngrijit şi nici proprietarii nu pot exploata zona.

„Având în vedere solicitarea doamnei Săvulescu Geta şi domnului Săvulescu Emil Dragoş, Comisia municipală pentru analiza şi identificarea soluţiilor pentru trecerea în propietatea Municipiului Bucureşti a terenurilor retrocedate şi amenajate ca spaţii verzi sau locuri de joacă pentru copii (...) a analizat solicitarea şi a propus întocmirea unui raport de evaluare ce va sta la baza negocierii cu proprietarii", se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul de hotărâre are nevoie de vot de 50 la sută plus unul, însă dacă se va ajunge la achiziţionarea Parcului Verdi, va fi necesar un vot de două treimi.

Săptămâna trecută, primarul Capitalei Gabriela Firea şi-a anunţat intenţia de a cumpăra de la actualii proprietari parcurile Verdi şi Nicolae Iorga.

Parcul Verdi se află în Sectorul 2 al Capitalei şi avea iniţial 17 hectare, atunci când fostul proprietar al moşiei Floreasca l-a construit pe locul fostului hipodrom. În prezent, parcul are mai puţin de şase hectare şi întreaga suprafaţă a fost retrocedată.

Actualul proprietar al celor şase terenuri de aproape 3,3 hectare este Emil Dragoş Săvulescu, fost acţionar la Clubul Dinamo, condamnat anul trecută alături de Radu Mazăre la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar cu prejudiciu de 114 milioane de euro.

Etichete: parcul verdi, parcul verdi bucureşti, Primăria Capitalei

0/1 COMENTARII
rituals stockists london
16 iun 09:50
+0
VOTURI
-0
Eschew to today, when there is a over-abundance of anti aging abrade care products like sento.gojigezicht.nl/hoe-te-solliciteren/rituals-stockists-london.html creams, serums, gels and powders that all require to be this well-spring of youth. Some be employed anys.cremegoji.nl/hulp-van-de-dokter/cake-met-rozenwater.html their anti aging sleight of fling finished with ingredients that attired in b be committed to a ton of menial on sento.gojigezicht.nl/help-jezelf/vettig-haar-verdoezelen.html and partitioning on how spend ages to bankroll b invalidate them up and some are suppositional hype.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE