Primăria Capitalei înfiinţează o bancă de alimente pentru persoane nevoiaşeConsiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi transferarea a trei imobile din str. Mihail Sebastian 130-134, sector 5, Aleea George Stanciu nr. 2, sector 5 si Aleea George Stanciu nr. 6, sector 5 din administrarea Administratiei Fondului Imobiliar in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti in scopul amenajarii unei banci de alimente si a altor servicii sociale.

Primaria Capitalei infiinteaza o banca de alimente pentru persoane nevoiase
Primăria Capitalei înfiinţează o bancă de alimente pentru persoane nevoiaşe

"Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti are nevoie de un spatiu pentru infiintarea unor noi servicii sociale destinate copiilor si adultilor: banca de alimente, cantina sociala, centru de formare in industria alimentara, centru de zi. Bucurestiul este singura capitala europeana care nu are o banca de alimente, adica o locatie, pentru preluarea, depozitarea si distribuirea alimentelor oferite de producator si marile lanturi de retail categoriilor de persoane nevoiase care ar putea beneficia de aceste alimente", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Pentru o parte din activitatile bancii de alimente, D.G.A.S.M.B. va demara procedurile pentru accesarea de fonduri europene, in acest sens solicitand expertiza din partea Asociatiei Europene a Bancilor de alimente.

Acest proiect este cu atat mai oportun, cu cat zilele acestea se discuta in Senat adoptarea unei initiative legislative, menite sa reduca risipa alimentara atat la nivelul procesatorilor si distribuitorilor, cat si la nivelul populatiei in general, mai spun reprezentantii municipalitatii.

Etichete: banca de alimente, bancă de alimente bucureşti, CGMB, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE