Primăria Capitalei înfiinţează o nouă societate comercială. Cu ce se va ocupaO societate comercială care să realizeze dezinsecția, dezinfecția, deratizarea, precum și efectuarea de tratamente fitosanitare, ar urma să fie înființată în București, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Capitalei din 30 ianuarie.

Primaria Capitalei infiinteaza mai multe societati comerciale
Primăria Capitalei înfiinţează mai multe societăţi comerciale

"Se dă acordul de principiu privind organizarea unei societăți comerciale, având ca obiect principal prestarea activității de salubrizare — dezinsecție, dezinfecție, deratizare și efectuarea de tratamente fitosanitare. Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General al Municipiului București și Centrul de Protecție a Plantelor București vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri", reiese din proiect.

Expunerea de motive este semnată de primarul general, Gabriela Firea.

"Pentru dezvoltarea și funcționarea activității de salubrizare — dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare și pentru a avea controlul în orice moment asupra modului de efectuare a activității și a avea în permanent informații cu privire la realizarea parametrilor de performanță, considerăm oportun să se înființeze o societate comercială, această societate urmând a efectua activități de salubrizare — dezinsecție, dezinfecție, deratizare, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul ANRSC nr. 82/09.03.2015 — privind aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare a localităților emis de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice cât și tratamente fitosanitare", se arată în raportul de specialitate.

Pe 28 septembrie 2016, Gabriela Firea anunța că din 2017 o structură din subordinea Consiliului General al Municipiului București sau chiar o societate nou înființată s-ar putea ocupa de serviciile de dezinsecție și deratizare.

"Suntem în analiză în ceea ce privește serviciul de deratizare și dezinsecție. Nu sunt deloc mulțumită cu ceea ce s-a întâmplat anul acesta. Contractul vechi a expirat în decembrie 2015, licitația a pornit foarte târziu, prin luna mai. Compania care a realizat dezinsecție și deratizare în Capitală practic își obținea acest contract fără licitație în ultimii șase ani, prin prelungirea automată a contractului inițial, ceea ce consider că era o metodă total netransparentă. (...) În perioada următoare — pentru că acum suntem în analiză pentru conturarea draftului bugetului pe anul viitor — studiem foarte serios posibilitatea și oportunitatea înființării unei societăți. Sau una dintre structurile deja existente în subordinea CGMB să se ocupe anul viitor, cu mijloace bugetare mult mai reduse de dezinsecție și deratizare, pentru că acest experiment testat — din nefericire, fiindcă nu am avut altă posibilitate anul acesta, și anume delegarea acestor competențe la sectoare — nu a dat rezultatele dorite pentru simplul motiv că sectoarele nu erau pregătite să facă față acestei activități", preciza Firea, la momentul respectiv.

Etichete: deratizare bucuresti, Primăria Capitalei, societate comerciala bucureşti

0/4 COMENTARII
luk
26 Jan 17:18
+0
VOTURI
-0
Paii daca face firma comerciala nu mai trebuie licitatii etc
Oricum ce a facut firea la primarie pina acum putea face si un elev de liceu si nu aberez !!!
ps:O impertinenta conduce o capitala europeana...vai mama lui de bucuresti!
doru
22 Jan 13:52
+0
VOTURI
-0
pai cum de ce? anul trecut ce firme " private " s-au ocupat de aceste lucruri ? tantarime de pe lume a mancat un intreg oras pentru ca nu se puteau face contracteke din cauza de contestatii. poate esti imun la tantari si de aceia nu ai bagat de seama dar mai sunt si copii in bucuresti care au nevoie sa fie protejati. lasati oamenii sa faca si ceva pentru noi locuitorii nu numai pentru profitori. si nu este ridicol.
gheorghe
21 Jan 13:19
+0
VOTURI
-0
Contracte cu firme private=spaga, licitatii trucate, contestatii, intarzieri, rezilieri si pana atunci te mananca tintarii si sobolanii.
vlad
21 Jan 10:44
+0
VOTURI
-0
De ce societate a primarie si nu contracte cu firme private?? Nu mi se pare ceva greu de externalizat, exist aprobabil si concurenta sanatoasa pe piata asta.... e ridicol.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE