Primăria Capitalei interzice dresura de animale în cadrul Circului GlobusDresura de animale nu va mai fi inclusă în obiectul de activitate al Circului Globus București, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului General al Municipiului București.

Primaria Capitalei interzice dresura de animale in cadrul Circului Globus
Primăria Capitalei interzice dresura de animale în cadrul Circului Globus

Conform proiectului, în descrierea obiectului de activitate a circului nu mai figurează termenul "dresură" și nici "turul menajeriilor". Totodată, din activitatea departamentului de relații internaționale ar urma să fie exclusă atribuția de a întocmi documentele pentru formalitățile vamale în cazul animalelor artiștilor străini care apar în spectacolele instituției, iar printre atribuțiile Compartimentului Tehnic-Administrativ nu mai figurează avizarea rețetarelor pentru dresurile străine, întocmirea formalităților pentru avizul sanitar-veterinar sau asigurarea transportului animalelor în turneele din țară și străinătate, scrie Agerpres.

Prin urmare, Circ&Variete Globus București va fi "producător de spectacole și de momente artistice separate sau în cadrul spectacolelor, în care instituția realizează partea de creație, regie, scenariu, coregrafie, muzică, design costume, design decoruri, cât și costume, decoruri, recuzită, cu artiști salariați și colaboratori, având dreptul ulterior să încheie contracte cu parteneri din țară și străinătate, pentru derularea de programe cultural-artistice".

Totodată, conform proiectului de hotărâre, animalele aflate în responsabilitatea Circ&Variete Globus București vor fi relocate, în baza unui protocol încheiat între această instituție publică și Fundația Vier Pfoten, în termen de cel mult șase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii. În această perioadă, administrația circului va asigura animalelor condițiile de bunăstare.

În expunerea de motive semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că potrivit Regulamentului de organizarea și funcționare al circului, obiectul de activitate al instituției constă în "realizarea și prezentarea de producții/coproducții artistice constând în spectacole de circ și festivaluri, filme, prezentate publicului în București, în țară și în străinătate, în scopul promovării actului de cultură și al educării publicului spectator, urmărind continuarea tradiției artei de circ, valorificarea optimă a potențialului artistic existent, stimularea inovației și a creativității, promovarea pe plan național și internațional a valorilor artistice autohtone și universale din domeniul artelor spectacolului".

În același document sunt invocate studii de specialitate "care susțin cu argumente științifice că, în spectacolele de circ animalele sălbatice folosite sunt supuse unor rele tratamente, incompatibile cu necesitățile și mediul natural al speciilor lor, împrejurări care de cele mai multe ori conduc la comportament agresiv, multă suferință și chiar decesul prematur" al acestora.

"Animalele sunt obligate să facă diverse trucuri pe care le-au învățat, trucuri care sunt cu totul anormale și neconforme naturii lor. Este imposibil ca circurile să poată oferi animalelor condițiile de viață corespunzătoare celor din libertate. De aceea, specialiștii în dresura animalelor sălbatice susțin că este necesară interzicerea generală a folosirii animalelor sălbatice în circuri", se menționează în același document.

Etichete: animale circul globus, Circul Globus, dresura animale, incendiu circ globus

0/2 COMENTARII
Cris
30 Jan 07:46
+0
VOTURI
-0
@gogu

Copii trebuie educati sa nu se mai amuze la dresura unor animale, sa le fie mila de bietele animale chinuite si sa doreasca sa-i vada pe Mami si pe Tati executand acele numere de dresaj. Altfel ies copii handicapati, la fel ca parintii lor.
gogu
28 Jan 22:47
+0
VOTURI
-0
Faliment ...asta scrie pe voi cu circul vostru de KKO...fara animale nicun colpil nu va mai veni s a vada...sa vada ce ...un clovn care arunca bile in sus ...bravo...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE