PMB îşi face incubator de afaceri: Firmele, SCUTITE de la plata chirieiConsiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, un proiect de hotărâre care prevede înfiinţarea unui incubator de afaceri prin participarea Municipiului Bucureşti, în calitate de fondator, la finanţarea şi realizarea proiectului municipal de interes public "Bucureşti Start-Up". Astfel, potrivit proiectului, firmele mici şi mijlocii (IMM-urile) nou înfiinţate vor beneficia de mai multe facilităţi din partea municipalităţii, atât în privinţa plăţii chiriei, cât şi a decontării utilităţilor.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea a declarat că vor fi alocate aproximativ 5 milioane de euro, din aceşti bani urmând să fie sprijinite circa 200 IMM-uri.

Potrivit edilului şef, IMM-urile nou înfiinţate vor avea mai multe facilităţi printre care: plata chiriei pentru sediul social, decontarea chiriei pentru spaţiul de producţie, decontarea utilităţilor, decontarea plăţilor pentru asigurarea serviciilor de contabilitate şi consultanţă juridică.

De asemenea, Municipalitatea va pune la dispoziția întreprinzătorilor un pachet integrat de servicii, care va include: servicii de pre-incubare - consultanță pentru înființarea firmei, acordarea de asistență tehnică, administrativă și consultativă, consultanță juridică și de contabilitate, cursuri de formare antreprenorială și profesională, asigurarea cheltuielilor de înființare, dar si servicii post-incubare constand in asigurarea infrastructurii de utilități, a sistemelor IT, promovarea la târguri și expoziții, precum și în mediul online, accesul la surse de finanțare. Astfel, antreprenorii vor fi sprijiniti cu aceste facilitati timp de 5 ani.

Conform proiectului, pentru a putea beneficia de astfel de facilităţi, firmele nou înfiinţate trebuie să aibă a domenii prioritare înfumuseţarea şi dezvoltarea oraşului, respectiv: design urban, industrii creative, peisagistică, tursim, servicii de alimentaţie publică, industrie textilă, marketing şi publicitate.

Cred că acest proiect va aduce un plus pentru dezvoltarea Capitalei, în ceea ce privește înfrumusetarea și dezvoltarea orașului, și este un gest pe care Primaria Generală îl face față de mediul de afaceri, pentru tinerii întreprinzatori care, chiar dacă au o ideea foarte bună, o idee care ar putea să aducă profit, nu au posibilitatea să găseasă sprijin material și de consultanță pentru a demara respectiva afacere", a mai adăugat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit proiectului aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), noul incubator de afaceri al Capitalei va genera circa 1.000 locuri de muncă.

Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi pentru, 2 abțineri și 9 voturi impotrivă. Au votat "pentru" 23 de consilieri PSD și 4 consilieri de la ALDE, iar împotriva proiectului au fost 9 consilieri de la USB. S-au abţinut 2 consilieri PNL.

 

Etichete: afaceri, firea, Gabriela Firea, incubator de afaceri

0/3 COMENTARII
Sorin Chirosca
22 Mar 15:10
+0
VOTURI
-0
As dori sa aflu date de contact pt acest proiect. Va multumesc
Cris
26 Nov 12:44
+0
VOTURI
-0
Nu trece o zi fara ca aceasta impostoare sa nu faca cate o promisiune in bani, produse, lucrari, sali de sport, amenajari, etc. Totul pentru a atrage voturi necuvenite pentru PSD, partidul care a scos-o din anonimat.
aaa
25 Nov 16:10
+0
VOTURI
-0
Toate bune si frumoase si cine selecteaza firmele care vor fi acceptate in program???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE