Primăria Capitalei organizează şcoli de vară pentru studenţi şi tineriŞCOLI DE VARĂ BUCUREŞTI. Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret (CTMB), anunță organizarea unor școli de vară tematice destinate studenților și tinerilor din București, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani, dar și intenția lansării unui program de finanțare nerambursabilă pentru anul 2017, adresat organizațiilor de profil.

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

ŞCOLI DE VARĂ BUCUREŞTI. "Proiectul 'Școlile de Vară CTMB' este destinat tinerilor și studenților din București implicați în acțiuni de voluntariat, activități și proiecte de tineret, manifestări culturale, științifice și sportive gestionate de asociațiile și federațiile de tineret legal constituite, care activează în Municipiul București; tineri și studenți care s-au evidențiat și au fost premiați în cadrul activităților, proiectelor și programelor organizate de Centrul pentru Tineret al Municipiului București; tineri și studenți care fac parte din categoria cazurilor sociale", a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Școlile de vară vor avea următoarele tematici: muncă și antreprenoriat; educație non-formală și cultură; sănătate, sport și recreere; participare și voluntariat.

Apelul de participare în cadrul școlilor de vară va fi derulat concomitent cu apelul pentru accesarea de finanțare nerambursabilă.

ŞCOLI DE VARĂ BUCUREŞTI. "Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB), va lansa calendarul apelului de finanțare nerambursabil adresat organizațiilor de și pentru tineret din Municipiul București, în baza unor direcții prioritare rezultate din consultările publice cu tinerii din București", a menționat sursa citată.

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat la rândul ei că CTMB va iniția în perioada imediat următoare consultări publice cu organizațiile de și pentru tineret din București, cu tineri implicați în dezvoltarea comunității lor, pe marginea celor două inițiative. De asemenea, în contextul marcării Zilei Naționale a Tineretului, Firea a subliniat că această categorie de vârstă reprezintă "cu adevărat o prioritate pe agenda publică".

"Mi-am propus ca Bucureștiul să devină și o capitală pentru tineri, prin proiecte și activități care să valorizeze aspirațiile acestora și care să îi sprijine să își atingă potențialul maxim. Pentru a ne asigura că cele două inițiative au în vedere prioritățile reale al tinerilor, Centrul pentru tineret va iniția consultări publice cu organizațiile de și pentru tineret din București, cu tineri implicați în dezvoltarea comunității lor. Calendarul consultărilor publice va fi anunțat în perioada imediat următoare. Tinerii trebuie să devină parte a procesului de luare a deciziei in comunitatea în care trăiesc, nu doar simpli spectatori", a precizat primarul general.

ŞCOLI DE VARĂ BUCUREŞTI. Centrul pentru Tineret al Municipiului București a fost înființat la inițiativa primarului general pentru a putea sprijini inițiativele și prioritățile tinerilor din Capitală.

Etichete: Bucureşti, pmb, Primăria Capitalei, şcoală Bucureşti, scoli de vara, scoli de vara bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE