Primăria Capitalei va plăti aproape 2 milioane de lei pentru finalizarea Arcului de TriumfPrimăria Capitalei a contractat lucrări de aproape 2 milioane de lei pentru a finaliza lucrările de consolidare, restaurare și conservare de la Arcul de Triumf. Suma ar fi trebuit să fie plătită prin fonduri europene, însă Primăria a pierdut aceste fonduri pentru că nu a finalizat lucrările la timp.

Finalizarea Arcului de Triumf costa Primaria Bucuresti aproape 2 milioane de lei
Finalizarea Arcului de Triumf costă Primăria Bucureşti aproape 2 milioane de lei
Foto: adevarul.ro

Primăria Capitalei a atribuit, pe 25 aprilie, un contract pentru finalizarea lucrărilor de la Arcul de Triumf şi pentru amenajarea peisagistică aferentă, potrivit unui anunț publicat joi pe SEAP. Valoarea totală finală a contractului este de 1.981.077,70 de lei, fără TVA.

Contractul a fost atribuit societăților Romconstruct Holding Grup SA — UTI Grup SA, Romconstruct Holding Grup SA fiind lider al acestei asocieri.

Reamintim că lucrările trebuiau plătite prin fonduri europene, însă Primăria Capitalei a pierdut aceste fonduri pentru că  nu a terminat lucrările la timp. 

Mai precis, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a alocat de la bugetul local 225,7 milioane lei pentru finalizarea a şase mari proiecte pentru care se obţinuseră fonduri europene - Arcul de Triumf fiind unul dintre ele.

Lucrările de reabilitare a Arcului de Triumf și a Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu" trebuiau finalizate la 31 decembrie 2015 conform termenului stabilit în acordul de finanțare din cadrul Programului Operațional Sectorial 2007-2013 (POR). Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a prelungit termenul de finalizare al celor două proiecte până pe 30 iunie 2016 și a suplimentat și alocările bugetare pentru acestea. 

Astfel, au fost incluse în bugetul pentru anul 2016 "costuri neeligibile în cadrul proiectelor Consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf în valoare de 9.138.448,08 lei și Consolidare, restaurare și conservare Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" în valoare de 4.442.358,59 lei", conform unei hotărâri CGMB din decembrie. 

Asta în condițiile în care, conform contractului inițial, pentru Arcul de Triumf Primăria Capitalei plătea doar 2.451.505 lei, iar pentru Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" 3,5 milioane lei.

În cazul Arcului de Triumf, suma alocată pentru 2016 este mult mai mare decât cea menționată de Primăria Capitalei în anunțul privind fondurile europene pierdute de municipalitate.

"Consolidarea, restaurarea și conservarea Arcului de Triumf – proiect în valoare de 30.461.626,92 lei – este finalizat în proporție de 86%. Pentru acest obiectiv, contribuția din fonduri europene și bugetul de stat a fost estimată la 22.522.381,43 lei. Din această sumă, s-au utilizat 19.369.248,02 lei, diferența, în valoare de 3.153.133,41 lei urmând să fie suportată din bugetul local al Primăriei municipiului București", după cum preciza anul trecut Primăria Capitalei.

Etichete: Arcul de Triumf, restaurare arcul de triumf

0/1 COMENTARII
zdup
28 apr 21:58
+0
VOTURI
-0
restaurare arc triumf = 9.138.448 ca nu mai exista strazi de pamant in Bucuresti si tb sa poleim arcul de triumf ....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h