Primăria Capitalei preia ELCEN la preț de FALIMENT. Va plăti 2 miliarde lei, inclusiv pentru datoriiPrimăria Capitalei, direct sau prin intermediul Companiei Municipale Energetica pe care o controlează, va plăti în total circa 2,08 miliarde lei pentru a prelua operațiunile producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) prin transfer de afacere, a asigura plata datoriilor către creditorii companiei deținute în prezent de Ministerul Energiei și a deconta investițiile efectuate de aceasta pe perioada procedurii de insolvență, a anunțat noul administrator judiciar al ELCEN, Sierra Quadrant.

Primaria Capitalei preia ELCEN la pret de FALIMENT. Va plati 2 miliarde lei, inclusiv pentru datorii
Primăria Capitalei preia ELCEN la preț de FALIMENT. Va plăti 2 miliarde lei, inclusiv pentru datorii

"Soluția de reorganizare propusă vizează, în esență, transferul de active din patrimoniul ELCEN către o nouă entitate, compania municipală Energetica SA, aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Cum și RADET, aflat tot în insolvență, va proceda la transferul de active către Energetica, se va centraliza sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei – SACET, care va asigura servicii de termoficare de calitate pentru bucureșteni", se arată într-un comunicat al Sierra Quadrant.

Noul administrator judiciar al ELCEN a fost desemnat în această poziție de către creditorii societății luna trecută, în locul celui provizoriu KPMG Restructuring. Sierra Quadrant a câștigat anul trecut licitația organizată de ANAF pentru gestionarea insolvenței ELCEN.

Potrivit legislației în vigoare, în cazul unei companii cu statut de mare contribuabil aflată în insolvență și care are datorii bugetare mai mari de 20 milioane lei, Fiscul organizează o procedură competitivă de selecție a unui practician în insolvență, firma câștigătoare fiind ulterior susținută de ANAF în adunarea creditorilor pentru a fi desemnată ca administrator judiciar. Fiscul este și cel mai mare creditor al ELCEN. Potrivit planului de reorganizare a ELCEN, transferul de active și activități este prevăzut să fie realizat până la finele anului 2018, cu o perioadă tranzitorie estimată la un an.

Sursa: profit.ro

Etichete: ELCEN, faliment, preluare ELCEN, pret faliment, Primăria Bucureşti

0/1 COMENTARII
FIFOCapitals@gmail.com
25 iun 09:59
+0
VOTURI
-0
Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { FIFOCapitals@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: FIFOCapitals@gmail.com

Please Fill the Application Form Below:
- Complete Name:
- Loan Amount Needed:
- Loan Duration:
- Purpose Of Loan:
- City / Country:
- Telephone:
- How Did You Hear About Us:

If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: FIFOCapitals@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE