Risc MAXIM de pierdere a finanțării pentru piscinele plutitoare de pe lacurile Tei și FloreascaPrimăria Capitalei riscă să piardă finanțarea europeană pentru proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe Lacurile Tei și Floreasca din cauza întârzierilor foarte mari. Proiectul ar trebui terminat până pe 31 decembrie 2015, conform contractului încheiat de municipalitate cu instituțiile europene. În luna august, investiția înregistra deja o întârziere de 5 luni, iar acum a apărut o nouă problemă. Potrivit viceprimarului Capitalei, Cornel Pieptea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a decis să nu acorde avizul pentru continuarea lucrărilor din cauza diferențelor dintre proiectul inițial și realitatea din teren.

Primaria Capitalei,risc maxim de pierdere a finantarii pentru circuitul pe lacurile Tei si Floreasca
Primăria Capitalei,risc maxim de pierdere a finanțării pentru circuitul pe lacurile Tei și Floreasca

După Pasajul subteran de la Piața Sudului, o nouă lucrare derulată de Primăria Capitalei riscă să piardă finanțarea europeană. Proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe Lacurile Tei și Floreasca și zona adiacentă lor are ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2015. Pe 21 august, reprezentanții Primăriei Capitalei anunțau că proiectul înregistrează o întârziere de 5 luni și că va fi terminat la 1 mai 2016. Investiția are o valoare totală de 88 milioane lei (aprox. 20 milioane euro). 40% din costuri vor fi acoperite cu fonduri de la Uniunea Europeană, iar restul de 60%, reprezentând 47,8 milioane lei, este contribuția Primăriei Capitalei de la bugetul local. Reprezentanții municipalității susțineau atunci că toate cheltuielile eligibile pentru finanțarea europeană vor fi făcute până la 31 decembrie 2015, pentru a nu pierde banii. Acum însă lucrarea s-a blocat. 

"Din cauza diferentelor dintre proiectul initial si realitatea din teren, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a decis sa nu acorde avizul pentru continuarea lucrarilor. Obtinerea documentului, cu toate etapele procedurale, va dura circa 7 saptamani. In aceste conditii este greu de crezut ca lucrarile se vor putea incheia pana la 31.12.2015", a precizat viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea. 

O nouă întârziere ar putea duce la pierderea finanțării europene. În  acest caz, Primăria Capitalei ar trebui acopere de la bugetul local fondurile europene neîncasate din cauza nerespectării termenului de finalizare a proiectului. 

Piscine plutitoare, Windsurfing și  kitesurfing pe Lacurile Tei şi Floreasca 

Proiectul din zona de nord a Capitalei prevede amenajarea a trei piscine plutitoare. Două dintre piscine vor fi pe Lacul Floreasca, iar cea de-a treia pe Lacul Tei. 

Pentru a spori suprafața de spațiu verde și zona de agrement, vor fi create  trei peninsule prin decolmatarea celor două lacuri. 

De asemenea, de-a lungul circuitului turistic vor fi amenajate și piste pentru biciclete pe o lungime de 4.410 metri lineari. O secțiune din acestă pistă, în zona Parcului Bordei, va fi realizată peste apă. 

Alte amenăjări și construcții ce vor fi realizate de-a lungul circuitului turistic:

- un loc de joacă pentru copii cu o suprafață de 832 de mp (Lacul Floreasca)

- o sală poli-funcțională cu o suprafață de 260 mp și o capacitate de 360 persoane (Lacul Floreasca)

- 5 platforme pentru activități culturale și de agrement (4 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)

- 2 amfiteatre pentru activități culturale și de agrement (1 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)

- 6 porturi turistice (4 în Floreasca și 2 în Tei)

- 12 debarcadere (8 pe Floreasca și 4 pe Tei) pentru ambarcațiuni mici de agrement și ambarcațiuni turistice (vaporașe, bărcuțe, echipamente pentru wind surf și kite surf, canoe și hidrobiciclete. 

De asemenea, în cadrul proiectului Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti care va realiza acest proiect, va achiziţiona un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete.  

Etichete: circuit turistic, fonduri europene, Lacul Floreasca, lacul tei, piscina, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE