Primăria Capitalei se pregăteşte pentru dezastre: Peste 220.000 euro pentru 3.000 de termosuriPrimăria Capitalei se pregăteşte pentru calamităţi naturale. Municipalitatea vrea să plătească peste 220.000 euro pentru 3.000 de termosuri pentru transportarea hranei, în caz de dezastre.

Primaria Capitalei se pregateste pentru dezastre: Peste 220.000 euro pentru 3.000 de termosuri
Primăria Capitalei se pregăteşte pentru dezastre: Peste 220.000 euro pentru 3.000 de termosuri
Foto: glasul.ro

Primăria Capitalei vrea să cumpere, printr-o licitaţie deschisă, 3.000 de marmite tip termos pentru transport hrană solidă și lichidă. Marmitele trebuie să aibă un volum net de 24 litri fiecare şi vor fi folosite pentru protecţie civilă. "În conformitate cu Legea nr. 481/2004 privind protecţia civilă, Art. 21 "Atribuţiile autorităților publice central și locale", alin.3 "autorităţile administraţiei publice centrale şi locale poartă întreaga răspundere pentru asigurarea condiţiilor de supravieţuire a populaţiei afectate de urmările calamităţilor naturale şi a celorlalte situaţii de protecţie civilă", precum şi Art.27 "Atribuțiile Primarului", stabilesc "măsurile necesare pentru asigurarea hrănirii, a cazării şi a alimentării cu energie şi apă a populaţiei evacuate" s-a hotărât achiziționarea marmitelor care vor fi folosite conform celor menţionate anterior", precizează Primăria Capitalei, într-un răspuns formulat la solicitarea B365.ro.

Potrivit unui anunţ de participare postat în sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), valoarea estimată fără TVA pentru achiziţionarea celor 3.000 de marmite se ridică la 787.813,62 RON, respectiv peste 976.000 lei cu TVA (peste 220.000 euro), finanţarea pentru acest contract fiind asigurată din fonduri bugetare. Contractul va fi atribuit ofertantului cu preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la această licitaţie este 29 septembrie 2014, ora 09:00. Ofertanţii trebuie să prezinte şi o mostră din produsul solicitat pentru a se verifica dacă acesta are caracteristicile din caietul de sarcini.

Conform caietului de sarcini, durata contractului este de 90 de zile, maxim 31.12.2014, iar câştigătorul licitaţiei trebuie să livreze marmitele în maxim 20 de zile de la data emiterii comenzii. 

Cele 3.000 de marmite vor fi folosite pentru asigurarea hranei bucureştenilor care vor fi adăpostiţi pe Arena Naţională, în cazul unor dezastre naturale. "Stadionul Național a fost ales pentru adăpostirea posibililor sinistraţi în caz de situaţii de urgență pentru următoarele considerente: se află în administrarea Primăriei, poate găzdui un număr mare de persoane sinistrate, este situat într-o zona relativ apropiată de centrul Capitalei, dispune de căi facile de acces, infrastructură internă complexă şi modulară (toalete, cabinet medical, spaţii de depozitare etc)", mai precizează Primăria Capitalei, în răspunsul transmis B365.ro.

Etichete: calamităţi, dezastru, licitaţie, licitaţie Bucureşti, licitaţie publică, Primăria Capitalei, Stadionul Naţional

0/2 COMENTARII
Fox
02 sep 19:42
+0
VOTURI
-0
Lou! Daca ai fi putin informat ai sti ca nu exista legea prin care sa obligi proprietarii sa iasa din case pt ca primaria sa le consolideze! Asa ca e vina exclusiva a celor care stau in astfel de blocuri! Delasarea si dezinteresul sunt maxime! Daca ii intrebi ai sa vezi ca asteapta sa vina statul sa ii salveze! Si intre timp fura bulinele rosii! I-ai vazut iesind in strada, tipand ca li se prabusesc casele? I-ai vazut luptand pentru drepturile lor? E mai comod sa stai in casa si sa astepti! Deci nu mai muri de grija lor ca isi merita soarta!
Lou
02 sep 16:57
+0
VOTURI
-0
Consolidati cladirile cu risc seismic ca e obliogatia voastra legala! Mai ales ca oamenii trebuie sa retuneze banii... nu se face gratis! Oprescule, mai esti si doctor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE