Primăria Capitalei va amplasa în centru o statuie a lui Ronald ReaganPrimăria Municipiului București anunță că intenționează, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, realizarea și amplasarea într-o zonă centrală a Capitalei a statuii lui Ronald Reagan, președintele american care o avut o contribuție importantă la căderea comunismului.

Ronald Reagan
Ronald Reagan

"Doresc să avem în București statuia președintelui american Ronald Reagan, pentru că acesta reprezintă un simbol al democrației, al luptei împotriva comunismului, al respectării drepturilor omului, al libertății presei, dar și al economiei de piață. Acest monument va fi amplasat în centrul orașului și îi reasigur pe toți cetățenii Bucureștiului că investițiile culturale nu se realizează în detrimentul proiectelor sociale, de infrastructură sau din domeniul sănătății. Capitala României trebuie să se dezvolte unitar, atât din punct de vedere cultural, cât și social și economic", a declarat primarul general Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis duminică.

Ronald Reagan a fost cel de-al 40-lea președinte al SUA. Prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada războiului rece, a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea imperiului comunist din răsăritul Europei, precizează PMB.

Etichete: pmb, Primăria Capitalei, statuie a lui Ronald Reagan, statuie Bucureşti

0/3 COMENTARII
ccc
11 Apr 05:09
+0
VOTURI
-0
Ne trebuie statui, luminite si iepurasi...Bani cheltuiti aiurea de BUCATAREASA STIREA, iar strazile sunt pline de gropi, fara marcaje (revopsite cele vechi) si multe multe altele...Dar ne trebuie tichia de margaritar
Cris
10 Apr 22:21
+0
VOTURI
-0
E o decizie slugarnica. Fara aportul sovieticilor condusi de Gorbaciov, Ceausescu era si azi, bine mersi, la putere.
Cris
10 Apr 18:41
+0
VOTURI
-0
Decizie imbecila si slugarnica. Ati vazut statuia vreunui presedinte roman pe la New York? Putoarea de Firea nu stie ce sa mai faca sa mai sifoneze niste bani din bugetul capitalei pe tot felul de himere.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE