Primăria Capitalei va avea o Direcţie de Integritate pentru prevenirea corupţieiConsiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care a fost înfiinţată Direcţia de Integritate pentru prevenirea şi combaterea abuzurilor profesionale şi a corupţiei. Structura va funcţiona în subordinea primarului general.

Primaria Capitalei va avea o Directie de Integritate pentru prevenirea coruptiei
Primăria Capitalei va avea o Direcţie de Integritate pentru prevenirea corupţiei

Potrivit hotărârii, Direcţia de Integritate va fi o structură distinctă şi va funcţiona în subordinea directă a primarului general, "în vederea asigurării coordonării activităţilor Primăriei Municipiului Bucureşti pentru prevenirea şi combaterea abuzurilor profesionale şi corupţiei şi asigurării integrităţii".

De asemenea, structura organizatorică, organigrama, statutul şi Regulamentul vor fi decise în următoatele 60 de zile.

Crearea acestei direcţii urmăreşte instituirea unui "canal" de sesizare a abuzurilor, a nerespectării îndatoririlor de serviciu şi a lipsei de confidenţialitate privind informaţiile şi documentele care ajung la angajaţii municipalităţii, precum şi a conflictului de interese şi incompatibilităţilor.

"Scopul principal al activităţii acestei structuri constă în cultivarea integrităţii publice şi a climatului de zero toleranţă la corupţie/abuzuri în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin creşterea încrederii societăţii în faptul că funcţionarii publici îşi îndeplinesc misiunea în conformitate cu interesul public, inclusiv în procesul de interacţiune cu sectorul privat, prin reglementarea măsurilor obligatorii de asigurare şi consiolidare a integrităţii instituţionale şi profesionale", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Înfiinţarea noii structuri urmăreşte "încurajarea denunţării manifestărilor de corupţie de către funcţionarii publici", dar şi asigurarea protecţiei lor împotriva abuzurilor, sancţionarea corupţiei şi abuzurilor angajaţilor, precum şi lipsa de integritate instituţională şi profesională a şefilor acestora, susţin iniţiatorii proiectului.

Etichete: direcţia de integritate pentru prevenirea corupţiei, Gabriela Firea, Primăria Capitalei

0/1 COMENTARII
Stick
22 Sep 14:51
+0
VOTURI
-0
Bravos, dna Primar, abia acum vor disparea spagile luate de consilieri, directori si simpli angajati !!! O sa ii speriati pe angajatii Promariei mai abitir decat o fac cei de la DNA...!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE