Primăria Capitalei va cumpăra 100 de autobuze electrice, a decis CGMBPrimăria Capitalei ar urma achiziţioneze 100 de autobuze urbane electrice şi staţiile de încărcare aferente, care să fie incluse pe linii din zona centrală a Bucureştiului sau în zonele aglomerate, potrivit unui proiect de hotărâre pentru care Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi-a dat acordul de principiu în şedinţa de vineri dimineaţă.

Autobuze STB
Autobuze STB

Proiectul a fost adoptat în unanimitate, fără nicio obiecţie.

"Prin dotarea RATB cu un număr maxim de 100 de autobuze urbane electrice, cu podea total coborâtă, care vor fi dotate cu baterii de acumulatori şi baterii de supercapacitori, se va realiza reducerea noxelor în centrul municipiului Bucureşti, deoarece autobuzul electric este "0" emisii poluante şi, de asemenea, tracţiunea electrică oferă un mers silenţios, fără şocuri la demaraj şi la frânare şi, practic, se reduc zgomotul şi vibraţiile în zona centrală, se va asigura creşterea calităţii, respectiv aplicarea planului de calitate a aerului, conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă şi reducerea impactului asupra mediului prin aplicarea acestui obiectiv operaţional", se arată în proiectul de hotărâre aprobat în şedinţa de vineri a CGMB.

Potrivit acestuia, autobuzele vor avea podeaua coborâtă şi vor fi dotate cu instalaţie de ventilaţie, aer condiţionat şi încălzire, precum şi cu facilităţi pentru accesul persoanelor cu handicap.

În proiectul aprobat de consilierii generali nu este prevăzut la cât se ridică valoarea acestei investiţii pe care ar urma să o facă Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei a anunţat, recent, lansarea unei licitaţii pentru achiziţia a 400 de autobuze EURO 6, a 100 de tramvaie şi a 100 de troleibuze noi. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţinea că în paralel se va derula şi procedura de achiziţie pentru instalarea internetului wireless gratuit în mijloacele de transport în comun.

Firea spunea că a fost începută şi o procedură pentru achiziţia unei aplicaţii pentru informarea călătorilor în legătură cu traseele mijloacelor de transport în compun, timpii de aşteptare şi de parcurgere a acestor trasee.

Etichete: autobuze electrice, autobuze RATB, Bucureşti, RATB

0/3 COMENTARII
Basescu Tudor
09 iul 10:15
+0
VOTURI
-0
ordin de memorat si de promovat:
gigi becali, finantistul de la clubul de fotbal fcsb, il blesteama dur pe Dumnezeu in biserica si nu numai, sa
moara iisus cristos in chinuri iarasi, sa nu mai invieze. acestea pentru ca gigi becalii a stat in puscarie.
sa-l huleasca preotii pe gigi becali cat de curand.
gigi, george, gheorghe becali acelasi dracc, cacatt.
Xulescu
06 iul 11:29
+0
VOTURI
-0
...Si marmota invelea ciocolata in staniol!!... Sigur ca da, o sa cumpere primaria autobuze si trenuri si avioane supersonice, pentru a face fata traficului. O sa mergem la servici dimineata cu avioane private, supersonice! Seara o sa ne intoarcem acasa cu elicoptere-taxi. Vor fi valabile abonamentele RATB pe toate liniile. O sa fie super!! SF! Mai ceva ca in Star Trek! :-)
detergentul
01 iul 14:56
+0
VOTURI
-0
Autobuzele , tramvaiele si troleibuzele trebuie sa fie echipate obligatoriu cu geamuri duble foarte mari de aerisire, sa nu murim sufocati , caci aerul conditinat nu face fata daca autobuzul este aglomerat. Sa nu se repete episodul cu autobuzele Mercedes lui Videanu care au un motor super dar aerisirea si ventilatia sunt la pamant . Si mai cumparati si voi la ele piese de schimb : manere igienice , cauciucuri , stergatoaere , oglinzi etc. Desteptilor ,Bucuresti cu 7 primari si cea mai infecta capitala cu autobuze noi....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE