Primăria Capitalei va cumpăra 400 de autobuze, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuzePrimăria Municipiului Bucureşti va achiziţiona anul acesta 600 de mijloace noi de transport în comun. 

RATB
RATB

Anunţul achiziţionării de autobuze şi tramvaie noi a fost făcut marţi, de primarul Capitalei, Gabriela Firea, la o conferinţă privitoare la mijloacele de modernizare a Capitalei.

Primarul Bucureştiului a afirmat că în câteva zile va fi urcat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice achiziţia a 400 de autobuze Euro 6 - cu grad redus de poluare, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze. Mai mult decât atât Gabriela Firea doreşte ca aceste mijloace de transport să fie dotate cu aer condiţionat şi wifi.

"În câteva zile urcăm pe Seap licitaţia pentru achiziţionarea de 400 de autobuze noi, de 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. Înţeleg că cetăţeanul nu poate renunţa la maşina personală în condiţiile în care primărie nu pune la dispoziţie autobuze noi, curate, cu programe predictibile. Suntem în procedura de achiziţie pentru internet wireless gratuit, care va fi montat în noile autobuze", a declarat primarul.

Costurile sunt estimate la 120.000.000 de euro. Gabriela Firea susţine că va fi achiziţionată şi o aplicaţie pentru transportul public, astfel încât bucureştenii să ştie traseele şi timpii de aşteptare.

Etichete: achizitii ratb, autobuze RATB, pmb, Primăria Capitalei, RATB

0/11 COMENTARII
Templierul
24 iun 19:46
+0
VOTURI
-0
RATB nu merita asemenea investitie , nu stie sa pretuiasca , nu au management eficient , nu au potential profesional , sunt o regie autonoma falimentara ,parazita si supra-aglomerata cu angajati pe hartie . Culmea prostiei la RATB este ca pensionarii care au un venit ,nu platesc calatoriile avand gratuitate iar elevii si studentii care nu au nici un venit platesc 50% din pretul abonamentului.
24 iunie 2017
24 iun 16:27
+0
VOTURI
-0
24 iunie 2017
- NU s-a facut NICIO licitatie
- NU s-a cumparat NICIUN autobuz
- NU s-a terminat NICIUN santier

S-au facut, in schimb, concursuri cu cel mai frumos balcon si s-a decorat orasul cu oua de iepuri.

Asteptam cea mai frumoasa balerina de portelan, asezata pe un mileu deasupra televizorului, in timp ce in spate e carpeta cu Rapirea din Serai.
Sa fie cocalareala la maxim, nu de alta.
Andrei
15 iun 15:52
+0
VOTURI
-0
Camere video si paza pe cand ?
400 autobuze Euro 6
14 iun 19:23
+0
VOTURI
-0
400 de autobuze anul acesta?
PATRU SUTE?? ANUL ASTA???

Nu are NIMENI pe stoc 400 de autobuze, ca sa le vanda nimanui!
Vorbim poate de o licitatie pentru 400 de autobuze, care este altceva. Vorbim de contestatii la licitatii, care se vor rezolva in ani de zile! Vorbim de reluari de licitatii, de DNA, de afaceri cu baieti destepti...

400 de autobuze anul acesta e povestea de adormit votantii doctorului, preluati acum de teleprompterista.
Dormiti linistiti, Pandele vegheaza!
andrei
14 iun 13:03
+0
VOTURI
-0
DOMNILOR !!! NU trebuie decat o contestatie ,si pana se rezolva si pana vin primele mijloace ( ca doar nu sunt pe stoc si ne asteapta pe noi sa le cumparam )trece cel putin 1-2 ani. Asa ca nu visati ca visati degeaba.
pardon : cei care o iubesc pe Doamna primar vor spune : uite ce grija are de noi !!! Fraieri !!!
PREZIOSO
13 iun 21:09
+0
VOTURI
-0
@Valentin! am spus undeva ca am masina personala?! si eu vreau sa merg linistit cu ratb si sa ma pot da cu bicicleta ca afara. spuneam doar ca ce vor sa faca nu incurajeaza prea mult folosirea transportului public! atata tot! :)
Valentin
13 iun 20:46
+0
VOTURI
-0
@Prezioso - mentalitatea ta nu e asa pretioasa, din pacate. De ce masina personala, nu avem metrouri? Suntem comozi, asa-i. Aproximativ 50% din cei pe care-i cunosc circula prin oras cu transport in comun sau cu bicicleta, foarte rar cu masina. Eu zic sa va mai dati dosurile alea lenese din moftul "masina personala" sa vedeti cum circula si ceilalti oameni, care in ciuda lipsurilor, circula cu transportul in comun. Voi astia umpleti orasul cu masini si il poluati pana-i ies ochii.
catel
13 iun 20:15
+0
VOTURI
-0
Referitor la comentariul lui Fox: chiar azi auzeam o discutie intre doua pensionare, una spunandu-i celeilalte ca s-a dat drumul circulatiei prin pasajul Sudului si se circula mult mai bine acum, chiar daca "trolebuzele" (citat) nu mai merg spre Unirii, deoarece nu mai au loc, dar asteapta sa reia circulatia tramvaielor...

Nu stiu care-i treaba cu troleibuzele, dar circulatia prin pasajul Sudului este in continuare pe cate o banda pe sens, iar muncitorii probabil ca se adapostesc de soare, ca n-am vazut pe nimeni muncind acolo. A fost un mic foc de paie, sa se vada cat de mult se strofoaca Primaria sa rezolve problemele "asa-zisilor cetateni", si gata.
Dar astia-s votantii, si astia o s-o voteze in continuare, indiferent ca vor avea pensiile dublate sau injumatatite. Prosti pana la moarte, si dincolo de ea!
Xulescu
13 iun 16:11
+0
VOTURI
-0
Nu cumva spunea la fel doamna primar si anul trecut, tot in perioada verii? Daca anul trecut a mintit si de fapt nu a achizitionat nimic, anul asta va achizitiona?? Incet incet... se da pe fata!
Fox
13 iun 14:38
+0
VOTURI
-0
Eeee, nu va bucurati.... asta e abia pregatirea pentru licitatie.... la anu' pe vremea asta abia rezolva contestatiile... numai bine .... pana fac comanda... pana le produc aia... ca doar nu stau cu sute de autobuze si tramvaie pe stoc.... pica perfect inainte de alegeri sa vada prostii ca face blonda treaba :))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h