Primăria Capitalei vrea să cumpere fostul cinema Lumina cu 1,6 milioane de euroPrimăria Capitalei vrea să cumpere fostul cinema Lumina, oferind actualului proprietar suma de 1,6 milioane de euro din bugetul local, după rectificarea bugetară, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), ce va avea loc marţi. Imobilul ar urma să intre, apoi, în administrarea Teatrului Ion Creangă.

Cinema Lumina
Cinema Lumina
Foto: Feeder.ro

 

Fostul cinema Lumina se află pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 32, Sector 5 şi are o suprafaţă în teren de 498 de metri pătraţi şi suprafaţă totală utilă de 791,29 de mtri pătraţi, fiind construit în 1926.

Municipalitatea explică, în expunerea de motive, că instituţiile de cultură şi cele de spectacole nu au suficiente spaţii pentru desfăşurarea activităţilor, dând exemple Muzeul Naţional al Literaturii Române, care funcţionează cu jumătate din colecţiile sale într-un sediu cu jumătate din suprafaţa celui pierdut în instanţă, precum şi teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Stela Popescu, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Mic sau Casa Artelor Dinu Lipatti.

„Odată cu relocarea sediului Primăriei Municipiului Bucureşti în imobilul monument istoric din Bd. Rregina Elisabeta nr. 47, a reorganizării unor activităţi existente şi a înfiinţării de companii municipale, în condiţiile existenţei unui deficit de spaţii necesare desfăşurării activităţilor culturale, în ultimul an a crescut drastic necesarul de spaţii specializate pentru activităţi de culturi şi adinistrative", spune Primăria Capitalei.

O Comisie care să facă o selecţie a imobilelor aflate spre vânzare pe piaţa liberă ce ar putea fi folosite pentru înfiinţarea sau extinderea unor muzee sau pentru sedii ale unor instituţii publice şi companii municipale a fost înfiinţată, spune PMB, iar în urma prezentării unei oferte de către societatea ESPACO INVESTMENT SRL pentru cinema Lumina, s-a făcut o evaluare şi s-a decis, astfel, că preţul final pentru achiziţia imobilului este de 1,6 milioane de euro, de la bugetul local. Municipalitatea precizează că banii vor fi, de fapt, redirecţionaţi de la un alt proiect, nefiind folosiţi până în prezent.

Etichete: cinema lumina, pmb, Primăria Capitalei

0/1 COMENTARII
moraceve_verogilda73@hotmail.com
17 Dec 11:17
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, doamnă / doamnă

Sunt doamna GILDA Veronica Morales Acevedo, intru în contact cu tine să vă informez că eu sunt un cuvânt serios credincios de bună credință care oferă împrumuturi tuturor persoanelor care au nevoie gravă de a putea rambursa acest împrumut fără griji. Ofertele mele de împrumut au o durată cuprinsă între 01 și 25 de ani cu o rată de rambursare de 1% pe întreaga perioadă de rambursare.

 
Pentru mai multe informații, vă rugăm să mă contactați pe adresa mea de email: moraceve_verogilda73@hotmail.com

 
ATENȚIE: Nu te scuipa de creditori falsi pentru a-ți regreta, pentru că publică multe pe site-uri, ascunzându-se ca pe un împrumutător care te-a rupt. Vă mulțumesc pentru contactul cu mine și așteptând să vă citesc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h