Primăria Capitalei vrea să renoveze Teatrul de vară din Parcul BazilescuPrimăria Capitalei vrea să modernizeze Teatrul de vară "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu și să îl reintroducă în circuitul cultural. Teatrul, aflat în stare avansată de degradare, este însă în administrarea Ministerului Culturii. Primăria Capitalei vrea să ceară Guvernului emiterea unei hotărâri prin care teatrul să fie trecut de la Ministerului Culturii la Consiliul General al Municipiului București (CGMB). 

Primaria Capitalei vrea sa renoveze Teatrul de vara din Parcul Bazilescu
Primăria Capitalei vrea să renoveze Teatrul de vară din Parcul Bazilescu

Consilierii generali au aprobat în ședința de marți un proiect de hotărâre care prevede înaintarea către Guvern a unei cereri pentru emiterea unei hotărâri pentru transmiterea Teatrului "Nicolae Bălcescu" din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB.

"Municipiul București se confruntă cu o reală problemă în ceea ce privește lipsa spațiilor pentru desfășurarea activității instituțiilor publice de cultură aflate sub coordonarea Direcției Cultură, Sport, Turism, motiv pentru care s-a identificat un imobil ce s-ar preta desfășurării activității acestor instituții, respectiv Teatrul de Vară 'Nicolae Bălcescu' din Parcul Bazilescu, imobil ce se află în stare de degradare", relevă expunerea de motive a proiectului.

Teatrul se află în Parcul Bazilescu și are o suprafață totală de 5.335 metri pătrați cu o suprafață construită la sol de 2.667 metri pătrați. 

Primăria Capitalei vrea să modernizeze amfiteatrul și să îl reintroducă în circuitul cultural. 

Etichete: Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Parc Bazilescu, Primăria Capitalei, teatru, Teatrul de vară "Nicolae Bălcescu"

0/1 COMENTARII
alex
26 ian 18:35
+0
VOTURI
-0
ar cam trebui si poate se apuca cineva sa reabiliteze si cladirea Teatrului foarte mic. Nu inteleg cum poate fi lasata o asemenea cladire in paragina

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE