Primăria cumpără apartamente pentru relocarea persoanelor care locuiesc în clădiri cu risc seismicLa propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General a aprobat, în ședința de miercuri, proiectul de hotărâre privind achiziționarea a 19 imobile (apartamente), cu destinația de unități locative, în vederea asigurării necesarului de locuințe de necesitate pentru persoanele din imobilele ce vor fi supuse lucrărilor de intervenție - consolidare.

Risc seismic
Risc seismic
Foto: paginadepolitica.ro

Proiectul a fost aprobat cu un număr de 37 de voturi din partea consilierilor PSD, ALDE, PNL, PMP, iar un număr de 9 consilieri USB s-au abținut de la vot.

Astfel, vor fi achiziționate 9 apartamente situate în Str. Spineni, nr. 4, Sector 4 și 10 apartamente situate în Str. Grădinarilor, nr. 19-21, Sector 3.

Contractele de vânzare-cumpărare pentru cele 19 apartamente vor fi încheiate de către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care va plăti în total pentru aceste locuințe suma de 7.209.271 lei fără TVA.

După achiziționare, cele 19 apartamente vor fi înscrise în domeniul public al Municipiului București cu destinația de "locuințe de necesitate" și vor fi administrate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Achiziționarea acestor apartamente contribuie la accelerarea procesului de consolidare a clădirilor cu risc seismic, prin rezolvarea problemei locuințelor de necesitate și a relocării proprietarilor din clădirile la care urmează să se execute lucrări de intervenție-consolidare.

Etichete: apartamente, Primăria Capitalei, risc seismic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE