Primăria dă 16 milioane de euro pentru refacerea unor alei din parcurile Capitaleicismigiu
cismigiu

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, instituţie subordonată municipalităţii, va cheltui 71,4 milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro) pentru a reface aleile din toate cele opt parcuri aflate în administrarea sa, respectiv Herăstrău, Circului, Cişmigiu, Carol, Tineretului, Unirii, Floreasca şi Bordei.

În caietul de sarcini pentru atribuirea contractului nu se precizează cât de deteriorate sunt aleile care vor fi refăcute. Se precizează însă tipul de lucrări ce vor fi efectuate. Astfel, vor fi demontate bordurile pe o suprafaţă de 150.000 de metri, iar în locul lor montate altele noi de granit sau de beton. Se va turna asfalt nou pe o suprafaţă de 360.000 de metri pătraţi. De asemenea, 14.700 metri pătraţi de pavaj din piatră cubică vor fi refăcuţi.

Pe lângă lucrările de înlocuire a bordurilor şi refacere a asfaltului de pe alei, ALPAB mai intenţionează să facă în parcuri, pe o suprafaţă de 3.240 metri cubi, "pavaj autoblocant din prefabricate noi din beton", să aducă la cotă căminele de vizitare şi gurile de scurgere şi să folosească pentru plombarea aleilor pe timp de iarnă 750 de metri cubi de mixtură stocabilă.

Contractul cadru a fost atribuit pe o perioadă de 36 de luni suma maximă ce va putea fi plătit aul fiind de 23,8 milioane de lei, adică 5,5 milioane de euro.

Etichete: ALPAB, borduri, Cişmigiu, Herăstrău, parc, Primăria Bucureşti, promo, Tineretului, Unirii

0/0 COMENTARII
Costel
07 Feb 11:24
+0
VOTURI
-0

Banii astia ar fi putut fi din fonduri europene, de acum 3 ani, dar europenii au pus o conditie: Sa se desfiinteze toate carciumile din parcuri... Nu s-a intamplat, deci le facem pe banii nostri!

Mihai
06 Feb 09:45
+0
VOTURI
-0

Si ne miram de ce nu sunt bani pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan.

inParc
06 Feb 09:30
+0
VOTURI
-0

Important e ca nu ajung in borduri sau alte cheltuieli inutile.

unu
06 Feb 09:29
+0
VOTURI
-0

clientela politica trebuie hranita si ingrasata .Reteta este : spaga la greu , pretul de 15 ori mai mare decat pretul normal , manopera si materialele cele mai proaste asa incat ,dupa ce ai terminat de montat ,sa o iei de la capat . Mi-e sila de voi ,neam de traista . Pavajul de beton se roade in doi ani ...Intr-advar ...asta e problema noastra fundamentala .Lipsa bordurilor .

altu
05 Feb 16:51
+0
VOTURI
-0

n-ar putea oare, primaria, sa construiasca vreo doua spitale cu banii aia ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE