Primăria ia bani din fondul de rezervă pentru a plăti procesele pierdute și transportul în comunPrimăria Capitalei a luat bani din fondul de rezervă al instituției, dar și de la obiectivul de investiții Supralărgire Fabrica de Glucoză pentru a asigura subvenția pentru transportul în comun, dar și plata despăgubirilor civile stabilite la procesele pierdute de Administrația Străzilor. De asemenea, bugetul pentru pasajul Mihai Bravu a fost suplimentat cu 20 milioane lei.

Primaria Capitalei ia bani din fondul de rezerva pentru a plati procesele pierdute si transportul in comun
Primăria Capitalei ia bani din fondul de rezervă pentru a plăti procesele pierdute şi transportul în comun
Foto: forum.transira.ro

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, cheltuirea a 44 milioane lei din fondul de rezervă pentru acoperirea subvenției pentru transportul în comun în București. Practic, banii au fost luați pentru a se putea menține prețul actual al biletelor RATB.

În același timp, consilierii au luat 69,45 milioane lei de la obiectivul de investiții Supralărgire Fabrica de Glucoză și i-au redistribuit astfel:

 - 57 milioane lei la Administraţia Străzilor, dintre care 5,3 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor pentru bunuri si servicii, 36,7 milioane lei pentru cheltuielile de investiții şi 5,6 milioane lei pentru despăgubiri  civile

 - 7,5 milioane lei la Administrația Spitalelor

-  6,8 milioane lei la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) pentru capitolul bunuri si servicii 

- 6,8 milioane lei la teatrele Evreiesc, Metropolis, Masca și Mic , Muzeul Municipiului București și Palatele Brancovenesti

- 3 milioane lei la Clubul Sportiv al Municipiului București

- 1,75 milioane la Directia de Asistență Socială

- 0,38 milioane la capitolul mediu.

De asemenea, consilierii generali au aprobat redistribuirea a 20 milioane lei de la obiectivul de investiții Prelungirea Strada Brașov pentru Pasajul Mihai Bravu.

Consilierii PDL si PPDD au părăsit sala nemulțumiți de modul în care s-au alocat banii și de faptul ca primarul general nu a publicat pe site conținutul proiectelor supuse aprobării în ședința de astăzi pentru a putea fi consultate din timp. Astfel, Sorin Oprescu a convocat o ședință de îndată pentru joi, însă anunțul a fost făcut cu mai puțin de 24 de ore înainte.

Etichete: bilete RATB, fond de rezervă, pret bilete, Primăria Capitalei, RATB, transport în comun

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE